İL SAYISI 100 OLUYOR ? GEBZE İL OLACAK MI?

MHP Lideri Devlet Bahçeli bugün yaptığı açıklamayla il sayısının 100'e çıkacağı sinyalini verdi.

İL SAYISI 100 OLUYOR ? GEBZE İL OLACAK MI?
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye'nin siyasi gündemi, Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı önemli açıklama ile sarsıldı. Bahçeli bugün yaptığı konuşmada, Türkiye'deki il sayısının 100'e çıkacağı sinyalini verdi.

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde idari yapıyı güçlendirmek amacıyla 100 il ve 1000 ilçe hedefinin olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu konuda çalışmaların başladığını belirtti. Meclis kürsüsünden seslenen Bahçeli, 100 maddelik Anayasa teklif metninin hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin idari yapılanmasını güçlendirme ve daha etkin bir yönetim modeli oluşturma amacıyla il sayısının artırılması konusunun uzun süredir tartışıldığını hatırlatan Bahçeli, bu adımın Türkiye'nin gücüne güç katacağını ifade etti.

İL SAYISI 100 OLUYOR ? GEBZE İL OLACAK MI?

Kriterleri karşılayan ilçeler listelendi

Ankara'dan Polatlı, Hakkari'den Yüksekova, Adıyaman'dan Kahta, Mardin'den Midyat, Şanlıurfa'dan Siverek, Diyarbakır'dan Ergani, Şırnak'tan Cizre, Aydın'dan Nazilli, Balıkesir'den Edremit, Antalya'dan Alanya ve Manavgat, Kırklareli'den Lüleburgaz, Bursa'dan İnegöl, Ordu'dan Ünye, Adana'dan Kozan, Muğla'dan Fethiye, Van'dan Erciş, Mersin'den Tarsus, Manisa'dan Akhisar, Tekirdağ'dan Çorlu, Konya'dan Ereğli, ve Kahramanmaraş'tan Elbistan il olmaya aday ilçeler arasında yer alıyor.

GEBZE LİSTEDE YER ALMIYOR

Gebze, uzun süredir il olmayı beklerken Gebzeli siyasiler her platformda Gebze’nin il olması gerektiğini dillendiriyorlar. Kreterleri karşılayan ilçeler arasında Gebze yer almıyor. 

TÜİK tarafından yapılan ADNK'a göre 2020 yılı sonunda Gebze ilçe nüfusu 392.945 olmuştur. Gebze bölge nüfusu ise 799.075 olmuştur.

İL SAYISI 100 OLUYOR ? GEBZE İL OLACAK MI?

13 Haz 2023 - 21:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.