Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün bir kez daha Kabine Toplantısı gerçekleşecek. Toplantının gündeminde asgari ücrete ara zam, fahiş kira artışları, deprem konutlarının inşasının hızlandırılması gibi konular olacak

6 Haziran'da gerçekleşen ilk Kabine toplantısının ardından Kurban Bayramı tatili ve birçok konu ele alınmıştı. Yapılacak olan ikinci Kabine toplantısının gündemi merak ediliyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Yeni Kabine'nin belli olmasının ardından yapılacak olan ikinci Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Toplantının saat 15.00'da başlaması bekleniyor.

KABİNE GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Yeni Kabine'nin ikinci toplantısında ekonomik gelişmeler gündemde olacak. Taşerona kadro, deprem bölgesi konutlarının yanı sıra seçim vaadi olarak açıklanan ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konuların masada olacağı öngörülüyor. Asgari ücrete yapılacak ara zammında toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.

DEPREM KONUTLARI İÇİN YENİ FORMÜL

Depremden etkilenen 11 ilde konut yapımı devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacakları yeni formülle konutların teslimatını daha kısa sürede yapacaklarını söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı çalışma da toplantıda değerlendirilecek.

14 Haz 2023 - 09:43 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.