Zeki Aygün iddialara cevap verdi

Derince Belediyespor'a destek vermemekle itham edilen Aygün çarpıcı açıklamalar yaptı

TFF 2.Lig’e yükselen Belediye Derincespor’un şampiyonluk kutlamalarına katıldığı için eleştiriler alan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün sert konuştu. Aygün hakkında yazılan eleştirileri “cahilce” olarak nitelendirdi. Belediye olarak profesyonel futbol kulübüne destek vermenin kanunen yasak olduğunu ifade eden Aygün, asıl sorumluluklarının amatör spor branşlar olduğunu dile getirdi. Aygün ayrıca kulübün kullanmakta olduğu Derince Spor Tesisleri’nin yıllık giderlerinin belediye tarafından karşılandığını ifade ederken maliyetinin ise 5 milyon TL olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar:

PROFESYONEL OLUNCA “BİZ BAKAMAYIZ” DİYEMEZDİK

“Maça gitmek şart değil. Maçı kazanacak olan futbolculardır. Önemli bir işimden dolayı gitmemiş olabilirim. Biz göreve geldiğimiz zaman amatör sporu kamu olarak destekleme yetkimiz var. Belediye Derincespor biz geldiğimiz zaman profesyonel oldu. Birden bire profesyonel olunca ‘Biz bakamayız’ diyemezdik. Sahiplendik. Yan kuruluşlarımızla destek verdik. Direkt belediyeden para aktarma şansınız yok. Böyle bir şey yaparsanız suç işlersiniz.

“MUTLAKA SPONSOR BULUN” DEDİM

Bu taşıma suyla değirmen döndürmektir. 3-4 yıl bu şekilde taşıdık. Ancak yönetime ‘Profesyonel takıma ben destek veremiyorum. Mutlaka bir sponsor bulun. Sponsor bulamıyorsanız mutlaka Derince’yi işin içine katın. 15 yöneticisiniz. Herkesin bir çevresi vardır. Kimse böyle bir şeye tenezzül etmedi. Belediye Başkanı para bulacak, onlar keyif çatacak.

1.5 MİLYON TL’LİK EK GELİR SAĞLADIK

Keşke bulabilsek. Ancak iş adamına giderek gırtlağına basarak para isteyemezsin. Geldiğimden beri “Sponsor olun” dendi. Ancak öyle bir noktaya geldi ki yardım edemeyeceğimi söyledim. Bunu söyledikten sonra bile 1.5 milyon liralık ek gelir sağladık. Belediyemize gelmesi gereken geliri onlara sağladık.

MUHALEFET SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Buna rağmen muhalefet bizi belediyenin kaynaklarını spora aktarıyorsun diye suç duyurusunda bulundu. Bu suçlamaları yapanlar da kutlamalarda şov yaptılar. Onlar da geldiler. CHP Derince İlçe Başkanı buradaydı. İkiyüzlülük olmaz. Mert olacaksın.

TESİSLERİN YILLIK MALİYETİ 5 MİLYON TL

Neticede bir sponsor bulundu. Tesislerin bakımının bize yıllık maliyeti nereden baksan 5 Milyon TL. Su da veriyoruz. Evet. Yemeği keseceğim dedim. İki senede 1.5 Milyon TL’lik yemek verdik. Zarar eden bir şeyi nasıl devam ettiririm. Bu konuları Erdinç Şehit’e anlattım. Ben profesyonel olarak bu takımı finanse edebiliyor olsaydım senin burada oturmana gerek yoktu dedim.

ONLAR DA KABUL ETTİ

Bütçemiz hem müsait değil hem de aktarmak yasak. Bu iş sporu seven paralı insanların işi. Bu işe soyunuyorsan sana tesislerin imkanını sağlarım. Bize maliyeti 5 Milyon TL. Elektriği ve suyunu da belediyemiz olarak karşılarız. Onlar da kabul etti.

BU TAM BİR CAHİLLİKTİR

Bir yaygara koptu. Belediye Derincespor’a, Derince Belediyesi yardım etmiyor dediler. Bu tam bir cahilliktir. Beni şampiyonluk kutlamasına davet ettiler. Gittim. Gitmezsek farklı düşünceler olurdu. Ankara’daki finale gitmeyişim dikkatlerini neden çekti? Nedenini hiç sordular mı? Ben esnaf ziyaretleri yaptım ama sebep bu değildi. Bu haberlerin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

FAHRİ BAŞKAN BENSEM BANA SORACAKSIN

Ben geçen senenin Mayıs ayında bu takımı finanse edemeyeceğimi söylemiştim. Bunu söyledikten sonra yine 1.5 Milyon TL’lik ek gelir sağladım. Dipsiz kuyu. Yetmiyor. Her şeyi ver ancak onlar istedikleri futbolcuları istedikleri paraya seçsinler. 10-15 milyon TL’lik bütçe yaparken bana sormuyorsun. Ama borca gelince nasıl ödeyeceğiz diyorsun? Kulübün fahri başkanı bensem bana soracaksın. O bütçenin en az 5 milyon TL’sini ben zaten tesislerimle sağlıyorum. Bu destek değil mi? Bana kanun dışında kimse bir şey yaptıramaz.

ÇOCUKLARI PROFESYONEL YAPIN

Benim çocuğum yaşındaki Sayıştay memuru benim hakkımda fezleke tutup bana zimmet çıkartırsa buna gönlün razı mı? Taşıma suyla değirmen dönmez. İş adamı hatırın için bir kere verir. Ama ikinciye üçüncüye istersen adam senden kaçar. Derince’de amatör sporda yetişen çocukları alın profesyonel yapın. O size yeterli değil mi?

3 TANE DERİNCELİ BULAMAZSIN!

Bu şehir Kocaelispor’u ekonomik olarak zor taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Bey de direkt para vermiyor ki. Kocaelispor’a sahip çıkacağız. İlçe takımlarında gençlerimizi profesyonel yapıp, Kocaelispor’a kazandırmalıyız. Bakın Belediye Derincespor’da kaç tane Derinceli çocuk var. Gidin bakın. 3 tane bulamazsın. Oynayan hiç bulamazsınız.

HER YIL 24 DALDA 1600 SPORCU SPOR YAPIYOR

Benim amacım Derince’nin gençlerinin sportif faaliyetlerini yürütmek. Yapıyor muyum? 24 dalda 16 bin 800 öğrenci spor yapıyor her yıl. Amaç o çocuklar zamanlarını sportif faaliyetle geçirsin. Sosyal medyanın esiri olmasın. Bunu yapıyorum. Gençlik ve Spor merkezleri yapıyoruz. Çocuklarımız sokaklarda olmasın diye.

EMPATİ YAPTIM, KANIM DONDU

Ben 2019 yılındaki seçimlerinde çalışma yaparken şu meydanda 17 yaşındaki oğlunu bonzaiden kaybeden bir babanın ızdırabını dinledim. Empati yaptım kanım dondu. Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Çocuğun sokakta ne yaptığını bilemezsin. Kötü alışkanlıklardan uzak tutan, bedensel ve zihinsel gelişimi sağlayan amatör spora destek verip gençlere sahip çıkmamız gerekiyor. Şimdi biz bunları görmeyeceğiz, Belediye Derincespor üzerinden bize saldıranları mı dinleyeceğiz?

MECBUR MUYUM YEMEK VERMEYE?

Çenesuyu AŞ’de 80 aile çalışıyor. Bu piyasa ortamında ben onların ailelerini mi düşüneceğim yoksa futbolu mu düşüneceğim? Kanunen sorumlu olmadığım bir yere sürekli destek olamam. Vatandaşa daha iyi hizmet vermesi gereken kuruluşum zarar ederken, sorumlu olmadığım bir takıma mecbur muyum yemek vermeye?

NEREDEN VERİYORUZ PARASINI?

Aylık 7-8 milyon TL para giriyor, 15-16 milyon lira işçilik ödüyorum. Nereden veriyoruz parasını? Topladığımız vergiler ve projelerimizden. Yaptığımız projeler için bakanlıklarla işbirliği yapıyorum. Ben bu kadar gençlik ve kent için uğraşırken, sistemi bilmeyen insanlar kalemini alıp yazıyor. Bu yazılanlar ahlaksızlıktır.”

21 Haz 2023 - 11:44 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.