Bayramda fırınlar kapalı olacak

Geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci gününde de Kocaeli'de fırınlar kapalı olacak. Uygulama İzmit, Kartepe ve Başiskele ilçelerinde geçerli olacak

Kocaeli Fırıncılar Odası, geçtiğimiz yıl  Kurban Bayramı'nda aldığı kararla, fırıncı esnafı ve fırın çalışanlarının da tatil yapabilmesi amacıyla bayramlarda fırınların kapanacağını açıklamıştı. Aynı uygulama, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda da uygulanarak bayramın ikinci ve üçüncü günü fırınlar vatandaşlara hizmet vermedi. Kocaeli Fırıncılar Odası’nın  bayram tatili uygulaması bu  Kurban Bayramı’nda da devam edecek. Oda tarafından bayram öncesi yapılan açıklamada, bayramın birinci ve ikinci günlerinde İzmit, Kartepe ve Başiskele’de fırınların kapalı olacağı ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına bayram öncesi fırınlarda ekmek üretiminin artırılacağı vurgulandı.

“BU ÖZEL GÜN AÇISINDAN ELZEM”

Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle: “Bilindiği üzere, bayramın belirli günlerinde fırınların kapalı olması uygulaması ilk defa geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda uygulanmış ve bu uygulama fırıncı esnafımız başta olmak üzere tüm çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Mezkur uygulamanın hayata geçirilmesindeki en büyük etken; değerli personellerimizden gelen haklı taleplerdir. Zira, bayramları kıymetli kılan hususlardan ilki ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte geçirilmesi olmasına karşın; fırınlarda çalışan personellerimiz ile değerli aileleri mevcut düzen içerisinde bu husustan mahrum kalmaktadır. Öte yandan fırınlarımızın kapalı olması ile bu doğrultuda personellerimizin çalışmamasının, niteliği itibari ile fiili ibadeti gerektiren bu özel gün açısından elzem nitelikte olduğunun kabulü gerekmektedir.

‘ÜRETİM KAPASİTESİ ARTACAK’

Konunun değerlendirilmesi sürecinde görüşlerini aldığımız odamız mensubu işverenler de personel taleplerinin makul görüldüğünü ve işbu uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını tarafımızla paylaşmışlardır. Bu kapsamda varılan mutabakat neticesinde İzmit, Kartepe ve Başiskele ilçesinde bulunan fırınlarımızın bu yıl da Kurban Bayramının birinci ve ikinci günlerinde (28.06.2023 ve 29.06.2023 tarihleri) kapalı olmasının uygun olacağı kanaatine vardığımızı kamuoyuyla paylaşmaktayız. Zikredilen ilçelerimizde mukim vatandaşlarımız bakımından mağduriyet yaşanmaması adına fırınlarımız bayram öncesinde üretim kapasitesini artırma yoluna gidecek olup bu hususta sevgili vatandaşlarımızın da ilgili tedbirleri almak bakımından dikkatli olmalarını rica etmekteyiz.”

26 Haz 2023 - 14:25 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.