Açlık ve yoksulluk sınırı belirlendi

Türk-İş, haziran ayında açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş)  Ankara'da dört kişilik bir ailenin yapması gereken gıda harcamasının Haziran'da aylık yüzde 0.10 arttığını, yıllık artışın ise yüzde 62.30 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Türk-İş verilerine göre dört kişilik bir aile için Haziran ayında açlık sınırı 10,373 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 33,789 TL'ye yükseldi.

Raporda hane gelirinin ortalama yüzde 22.8'inin gıdaya ayrıldığı, en düşük yüzde 20'lik gelir diliminde olan hanelerin gıdaya ayırmak zorunda kaldıkları payın yüzde 35.8'e çıktığına dikkat çekildi. Araştırmaya göre bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise 13,471 TL'ye yükseldi. Açıklamada "Para ve maliye politikalarında Türkiye'nin rasyonel zemine dönme seçenekleri uygulanırsa, tercihlere bağlı olarak, bu politika dönüşleri ile kişi başına fiili bireysel tüketimin düşmesi söz konusu olabilecektir" denildi.

# bir, ankara

27 Haz 2023 - 11:37 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.