Süper El Nino tehlikesi! Gölgede bile kavuracak: Meteoroloji uyardı, bu saatlere dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den yapılan uyarıda, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağı ifade edildi. Süper El Nino olarak adlandırılan, gölgede bile kavuran sıcak hava dalgası nedeniyle bazı illerde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkması beklenirken, Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları yönünde uyarı yapıldı

Türkiye'nin bugünden itibaren Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Bazı illerde hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar çıkması beklenirken, Meteoroloji bazı iller için önemli uyarılarda bulundu.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan raporda, 11 Temmuz Salı ve 16 Temmuz Pazar günlerine dikkat çekilerek yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı. Meteoroloji'nin Twitter hesabından, "Hava Sıcaklıkları Hissedilir Derecede Artarak Mevsim Normalleri Üzerine Çıkacak!" notuyla yapılan paylaşımda, bazı illerde hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

MARMARA'DA SICAKLIKLAR 5-10 DERECE ARTACAK
Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor. 

BU SAATLERE DİKKAT!
Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

# kadar, son, yer, hava

12 Tem 2023 - 12:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.