Akaryakıta dev zam! ÖTV düzenlemesi sonrası benzinin litre fiyatına 6 TL zam geldi

Son günlerde gelen zamlara bir yenisinin daha eklenmesiyle akaryakıt fiyatlarında önemli bir artış yaşandı. Yapılan ÖTV düzenlemesi sonrasında benzinin pompa fiyatında litre başına yaklaşık 6 liralık bir zam gelecek.

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan düzenlemeler, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe girdi.

95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 7,52 liraya, 98 oktan kurşunsuz benzininin özel tüketim vergisi ise litre başına 7,99 liraya yükseltildi. Motorinin litresi üzerinden alınan ÖTV tutarı ise 7,05 lira, LPG otogazda ise 5.77 lira olarak belirlendi.

Bu kararla birlikte motorinde ve benzinde litre başına 5 lira artış yaşandı. Düzenlemeden önce benzinden litrede 2,52 TL, motorinden 2,05 TL ÖTV alınıyordu. Yapılan artışların pompa satış fiyatlarına KDV ile birlikte yansımasıyla birlikte ortalama 6 liralık bir artış bekleniyor.

Karar ayrıca benzol, tuluol, ksiol, solvent nafta gibi ürünler ile madeni yağlama ürünlerinin ÖTV tutarlarında da düzenlemeler içeriyor.

16 Tem 2023 - 00:58 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.