Akaryakıt Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi, MHP Eski İl Başkanı Ruhi Çavdar Tepki Gösterdi

MHP eski İl Başkanı Ruhi Çavdar zamlara tepki göstererek "Mehmet Şimşek ya salak ya da haindir" dedi.

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi, MHP Eski İl Başkanı Ruhi Çavdar Tepki Gösterdi
Haber albümü için resme tıklayın

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artış, Türkiye'deki sürücülerin bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Son zam haberiyle birlikte, benzin ve motorine yeni bir zam daha yapıldı. Bu zamlara tepkiler sürerken, MHP eski İl Başkanı Ruhi Çavdar da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sert bir şekilde tepki gösterdi.

Motorine gelen zam oranı yüzde 71'i aşarken, benzine ise yüzde 69'un üzerinde bir zam yapıldığı belirtildi. Bu yeni zamlar, akaryakıt fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu ve sürücüler arasında büyük bir hayal kırıklığı ve memnuniyetsizlik yarattı. Yakıt fiyatlarındaki sürekli artış, aile bütçelerini zorlayarak ekonomik sıkıntılara yol açıyor.

MHP eski İl Başkanı Ruhi Çavdar, bu son zam kararına sert bir tepki gösterdi. Çavdar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i eleştirerek, hükümetin akaryakıt fiyatlarındaki artışları kontrol altına alamamasını ve vatandaşların mağdur edilmesini kınadı. Çavdar, yüksek vergi oranlarının akaryakıt fiyatlarını şişirdiğini ve hükümetin acilen bu konuya çözüm bulması gerektiğini ifade etti. Çavdar açıklamasında şu ifadeleri kullandı;


"Enflasyonu tek haneye indirmeliyiz diyeceksin, afet sonucu kaynak bulmak amaçlı Akaryakıttaki ÖTV yi artıracaksın. Mehmet Şimşek ya salak ya da haindir"

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi, MHP Eski İl Başkanı Ruhi Çavdar Tepki Gösterdi

16 Tem 2023 - 15:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.