Kocaeli'de ekmek ve simit fiyatlarına zam geldi

Kocaeli’de ekmek ve simidin zam talepleri görüşüldü. Kocaeli Fırıncılar Odası’nın ocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Yönetimine yapmış olduğu ekmek ve simide zam talebi kabul edildi. Buna göre, ekmeğin fiyatı 7,50 liraya çıkarken, simidin fiyatı da 10 TL oldu

Kocaeli’de artan maliyetler sebebiyle geçtiğimiz yılın Kasım ayında ekmek fiyatlarında düzenlemeye gidilmişti. 200 gramı 4 liradan satılan ekmeğin 210 gramı 5 liradan satışa sunulmuş, 2022 yılının Temmuz ayında yapılan ekmek zammının ardından 1 Kasım zamlarıyla birlikte Kocaeli, 2022 yılını iki ekmek zammıyla kapatmıştı. Asgari ücrete ara zam, vergi zamları ve maliyet artışı sebebiyle Kocaeli’de ekmek fiyatlarına zam talebi geldi. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği komisyon toplantısında 210 gramlık ekmeğin yeni fiyatı için 7,50 TL ve simide 10 TL talep edilmişti. Ticaret Bakanlığı’na ve Fırıncılar Federasyonu’na sunulmak üzere hazırlanan yeni tarife, kurumların ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin onayını aldı. Bu fiyatlar 19 Temmuz Çarşamba günü itibariyle geçerli olacak.

18 Tem 2023 - 13:42 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.