Federasyon başkanı açıkladı: Ekmeğin fiyatı 12 lira olacak mı?

Ekmeğin fiyatının 12 liraya kadar yükseleceği haberlerine yönelik konuşan Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Ekmeğin üzerinden siyaset yapılmaz. Ekmek konusunda federasyondan başka kişi ve kurumlara itibar etmeyin” dedi

Maliyet artışları sebebiyle ilimizde geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren ekmeğin fiyatına  zam gelmiş ve 7.5 TL’den satılmaya başlamıştı. Zam sonrası oluşan tepkilerin ise ardı arkası kesilmedi. Esnafın maliyetlere gelen zamlar sonrası dayanacak gücü kalmazken yapılan zam oranının yetersiz kaldığı düşünülüyor.  Son olarak haberlere yansıyan ekmeğin 10 ya da 12 lira olacağı söylentisi üzerine ilimize gelen Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, konuyla ilgili açıklama yaptı. Ekmeğin fiyatı ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Balcı, son yapıan zammın makul bir seviyede olduğunu ifade etti.

BALCI, ‘EKMEKLE SİYASET YAPILMAZ’

Ekmeğin 10 ya da 12 lira olacağını söyleyen Türkiye  Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu'nun sözlerini doğru olmadığını açıklayan Balcı, “Bu açıklamayı yapan kişi MHP’de siyaset yapıyordu eskiden, daha sonra partisinden çıkarıldı. CHP’ye gitti sonra Ankara’da seçilemeyecek yerlerden aday adayı oldu. Şimdi de çıkmış diyor ki Cumhur İttifakı’na destek veren fırıncı esnafı diyor. Ekmeğin tanesinin 10-12 lira olacağı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Aynı kişiler 2022’de de ekmek 10 lira olacak dedi. Ekmek üzerinden de fırıncılar üzerinden de siyaset yapılmaz” şeklinde konuştu.

‘FEDERASYONUN DIŞINDA KİMSEYE İTİABAR ETMEYİN’

Fiyat konusunda sadece federasyonun muhatap alındığının altını çizen Halil İbrahim Balcı, “Fırıncılar Odasını temsil eden Türkiye Fırıncılar Odası’dır başkası değil. Fiyat alma konusunda bu tür haberler yapanların tutumu yanlıştır. Vatandaşımıza gerçek dışı haberlere itibar etmemelerini önemle hatırlatırız. Bu haberler her dönem çıkıyor. Federasyon dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerekiyor. Aynı kişiler, ekmeğin 2022 Aralık ayında 10 lira olacağını söylemişti. 10 lira olması bu dönemde gündemimizde yok. Akaryakıta gelen zam her sektörü olduğu gibi bizim sektörü de etkilemiştir. Un fiyatlarında ciddi bir artış söz konusu olursa ilgili bakanlıklar dün olduğu gibi bugün de önlem alacaktır” dedi.

‘SORUNLARI BAKANLIKLARA AKTARACAĞIZ'

Ekmeğe son olarak 9 ay önce zam yapıldığını hatırlatan Balcı, “Yapılan yüzde 40 artışın çok makul seviyede olduğunu düşünüyoruz. Her zaman önceliğimiz sağlıklı ve hijyenik ortamda ekmek yapmak. İkinci önceliğimiz kaliteli ekmek üretmektir. Ekmeği uygun satacağım diye hijyen ortamını sağlamazsanız bir şey ifade etmez. Esnafın ayakta kalacağı nefes alacağı fiyat budur. Sektörün sorunlarını tarım ve ticaret bakanlarımızla görüşüp gündeme getireceğiz. Halkımıza olumlu yansıyacak hem de olumsuzlukların ortadan kalkmasına vesile olacak” diye konuştu.

21 Tem 2023 - 15:56 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.