PROJE OKULUNDAN YKS'de TARİHİ BAŞARI

Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi her yıl olduğu gibi 2023 YKS sonuçlarına göre adeta sınava damgasını vurdu.

PROJE OKULUNDAN YKS'de TARİHİ BAŞARI
Haber albümü için resme tıklayın

Merkez Bankası  Derince Anadolu Lisesi, 2023 YKS sonuçlarında büyük  bir başarı elde etti. Okul, Türkiye 77.si ve Türkiye 604.sü olmak üzere iki öğrencisini Türkiye derecesine yerleştirdi. Ayrıca okul, ilk bine ve ilk yüze öğrenci yerleştirerek yaklaşık 4 milyon adayın yarıştığı sınavda önemli bir başarı elde etti.

Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) muazzam bir başarı elde ederek gurur verici sonuçlara imza attı. Öğrencileri Başer YÜKSEL ULAK ve Eren Esat Durmuş'un ülke genelinde elde ettikleri derecelerle okul, büyük bir başarıya ulaştı.

Başer YÜKSEL ULAK, Türkiye genelinde 4 milyon adayın yarıştığı sınavda Türkiye 77.si olarak yerini aldı. Aynı şekilde, sayısal alanda yüzlerce fen lisesini geride bırakarak Türkiye 604.sü olan Eren Esat Durmuş da büyük bir başarıya imza attı.

PROJE OKULUNDAN YKS'de TARİHİ BAŞARI

Okul Müdürü Erdal BOZKURT, başarının ardında öğretmenlerin ve öğrencilerin özverili çalışmalarının bulunduğunu belirterek, "Bu ülkenin çocukları her şeyi başarır" diyerek öğrencilerinin başarılarını gururla kutladı. YKS sonuçları, okulun kitlesel başarı anlayışının somut bir göstergesi olarak ön plana çıktı. Öğrenciler, herhangi bir özel kurs veya dershaneye gitmeden, okulun öğretmenleri tarafından sağlanan destek ve emekle bu büyük başarıya ulaştılar.

Geçtiğimiz yılda yani 2022 YKS'de de okulumuzun öğrencileri büyük bir başarı elde etmiş yine okulumuzdan Türkiye 48.si, 242.si ve 750.si çıkmıştı. Okulumuza evlatlarını emanet eden anne babaların, öğretmenlerimizin ve elbetteki öğrencilerimizin büyük emekleri sonucunda elde ettiğimiz bu başarı hepimizin gurur vesilesidir. Mensubu olmaktan büyük bir onur duyduğumuz medeniyetimize hayırlı uğurlu olsun."dedi.

Okul, akademik başarılarının yanı sıra her yıl farklı branşlarda çıkardığı ulusal ve uluslararası proje çalışmaları ile de dikkat çekiyor. Okul, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir eğitim kurumu olarak öğretmen, öğrenci ve yönetimini kutluyor, başarılar diliyoruz.

22 Tem 2023 - 12:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.