Acur'dan dikkat çeken ittifak açıklaması

AK Parti ile ittifak söylemlerine ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, "AK Parti, İYİ Parti ittifakı söz konusu olmayacaktır" dedi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun açıklamaları ile başlayan ve İYİ Parti'nin CHP yerine AK Parti ile ittifak yapacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Hatipoğlu'nun önümüzdeki yerel seçimler için Eskişehir’de 'İYİ Parti, MHP ve AK Parti ittifakı' önerisi, İYİ Parti'yi ikiye bölmüş durumda. Parti içerisinde tartışmalar sürerken İYİ Parti Kocaeli’den de konuyla ilgili bir açıklama geldi. İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada böyle bir ittifakın söz konusu bile olmayacağını ifade etti.

"İKİ MADDEYLE ÖZETLEYEYİM"

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur ittifak iddiaları hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Söylediklerimizi tereddütlü bulan arkadaşlar oldu. Bir daha yineliyorum. AK Parti, İYİ Parti ittifakı söz konusu olmayacaktır. Nedenini sadece iki maddeyle özetleyeyim. Gerisini siz anlarsınız. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, koşulsuz bir Mustafa Kemal Aatatürk'çüdür. İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıksız bir Türk milliyetçisidir. Sadece bu iki neden bile AK Parti ile siyasi birlikteliğin mümkün olmayacağının kanıtıdır, nokta."

01 Ağu 2023 - 13:20 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.