MEB Duyurdu: LGS 2. Nakil Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları açıklandığını duyurdu.

LGS nakil ve yerleştirme takvimine göre 31 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında tamamlanan başvuruların alınmasıyla, yerleştirmeye esas lise 2’nci nakil sonuçları erişime açıldı. LGS’nin iki nakil sürecinde de hiçbir liseye yerleşemeyen öğrenciler için il/ ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvurularının alınması 8-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 2023-LGS yerleştirme süreci 18 Ağustos'ta tamamlanacak. Okul ve kurumlar, yatılılık başvurularını ise 22-25 Ağustos tarihleri arasında kabul edecek. 31 Ağustos'ta yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.MEB’in resmi internet adresi olan “meb.gov.tr” üzerinden ilan edilen sonuçlarda adaylar TC kimlik numarası ve doğum tarihini girerek sonuçlarını görüntüleyebiliyorlar.

# ilçe

07 Ağu 2023 - 11:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.