Bakan Göktaş açıkladı: "Ücretsiz binmeye devam edecekler"

Bazı şehirlerde toplu taşıma derneklerinin yaptıkları açıklamalar sonrası gündeme gelen "65 yaş üstüne toplu ulaşım ücretli olacak" iddiasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş noktayı koydu.

Uzun süredir gündemi meşgul eden "65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak" iddiları hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, açıklama yaptı. 

Engelli ve yaşlı vatandaşların toplu ulaşıma ücretsiz  bir şekilde ulaştığını söyleyen Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ücretsiz ulaşım hakkından yararlanan 65 yaş üzeri ve yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınmasının kanunla güvene alındığını söyledi. 

Şehir içi toplu taşımada vatandaşlara desteğin verilmeye devam ettiğini hatırlayan Bakan Göktaş, "Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel  deniz yolu ulaşım aracı için yaptığımız ödeme 3 bin 375 liraya,  Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için desteğimiz 4 bin 500 liraya yükseldi. Diğer büyükşehirlerde, şehir içi toplu taşıma aracı için yaptığımız destek 3 bin 375 liraya,   büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma aracı için desteğimiz 2 bin 700 liraya yükseltilmiş  oldu" dedi. 

"SOSYAL HİZMETİ YAYGINLAŞTIRDIK" 

Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteğinin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü söylerken şu değerlendirmede bulundu: "Bakanlık olarak ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında engelli ve yaşlılarımız için 2015 yılından günümüze kadar 1 milyar 740 milyon lira gelir desteği ödemesi yaptık. Sosyal hizmet anlayışımızı yaşlılarımız, engellilerimiz ve toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırdık. Bakanlık olarak hak temelli anlayışla belirlediğimiz hizmetlerimize başta engelli ve yaşlı vatandaşlarımız olmak üzere her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla devam edeceğiz. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma imkanlarından ücretsiz bir biçimde yararlanabilmeleri için gereken desteği sürdüreceğiz" 

21 Ağu 2023 - 13:50 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.