Sancaklı: “MHP belediyelerinin olma vakti gelmiştir”

İzmit İlçe kongresinde konuşan MHP Milletvekili Sancaklı, ittifak ortakları Ak Parti’ye yerel seçim mesajı göndererek “MHP belediyelerinin olma vakti gelmiştir. Gerekirse Ankara’da çadır kuracağız” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi’nde dün başlayan kongre süreci devam ediyor. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan 14. olağan  ilçe kongresinde konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı önemli açıklamalarda bulundu.

'BUGÜN KONGRELERİMİZİ BİTİRİYORUZ'

Sancaklı konuşması öncesi MHP’de il başkanlığı yapan dört ismi (Ahmet Dağ,  Sedat Arı, Nurdoğan Kaçar, Ruhi Çavdar) sahneye davet etti. İl eski başkanları teşkilatın emrinde olduklarını ifade ederek teşkilata mesaj verdi. Sancaklı konuşmasında “Çok değerli MHP eski il başkanlarımızın burada olması gurur verici. Bugün kongrelerimizi bitiriyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir partiyiz. Bazen soruyorlar siz ülkücüler ne yapıyorsunuz diye. Vatan nöbeti bekliyorum diyorum. Vatan nöbetini bekleyen insanlardan ve dava adamlarından oluşan MHP’yi güçlü tutmak zorundayız" diye konuştu.

'‘SİYONİSTLER, ŞEREFSİZLER’

Sancaklı sözlerinin devamında “ Ankara’ya gitmeden öce MHP Türkiye’nin sigortasıdır sözünü partimizin sloganı zannediyordum. Ankara’ya gittikten sonra gördüklerim, duyduklarım ve yaşadıklarım net bir şekilde gösterdi ki bütün dünya aksini iddia etse inanmam. MHP ne kadar güçlü olursa Türkiye Cumhuriyet o kadar güçlü olur, MHP ne kadar zayıf olursa Türkiye Cumhuriyeti o kadar zayıf olur. 2011 seçimlerinde yapılan operasyon daha sonra MHP’ye yapılan bir diğer operasyon seçimlerden önce yine operasyon… Türkiye Cumhuriyeti’ne operasyon yapmak isteyen dünyayı yönettiğini zanneden siyonistler, şerefsizler hep MHP’ye operasyon yapmak istiyor. Kronolojiye bakın MHP’yi zayıflatmadan Türkiye Cumhuriyeti’ne bir şey yapamayacaklar” dedi.

‘İSTEDİĞİMİZ OY ALAMADIK AMA…’

Sancaklı, “15 Temmuz gecesi yaşadıklarımla şunu gördüm ki Türk Dünyasının Lider MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli inanılmaz bir vizyonu olan bir lider. O gecenin ardından Cumhur İttifakı’nı kurdu. Seçimde 5 vekil fazla çıkaralım, 3 belediye daha fazla kazanlım diye değil, Türkiye’nin bekası için bu ittifak kuruldu. 14 Mayıs seçimlerinde uçurumun kenarından döndük. 14 Mayıs seçimleri kaybedilmiş meclis çoğunluğu diğer tarafa geçmiş, Cumhurbaşkanı diğer taraftan olmuş.... O zaman ülkenin halini düşünebiliyor musunuz? 2-3 ayda neler olurdu ülkede. O yüzden Cum İttifakına sahip çıkmamız lazım. Kocaeli’de herkes, bütün teşkilatlar bu seçimde herkes elinden geleni yatı İstediğimiz oyu alamdık ama sonuçta başardık” dedi.

İTTİFAK ORTAĞINA MESAJ GÖNDERDİ

Yerel seçimler için ittifak ortağı AK Parti’ye de seslenen Sancaklı, “2019 yerel seçimlerinde 52 ilde AK Parti ile ittifak yaptık. 52 ilin 51 ilinde MHP ve AK Parti’nin adayları vardı. Sadece Kocaeli’de MHP’nin adayı yoktu. 2019’da demek ki öyle olması gerekiyordu. Bunu seçimden sonra araştırdım ama neden olmadığını anlayamadım. Şimdi seçimlerde buradan söylüyorum. MHP Milletvekili olarak elimden gelen bütün çalışmayı yapacağım. İl başka başta olmak üzere teşkilatlar olarak gerekirse Ankara’ya kamp kuracağız. Artık Kocaeli’de de MHP belediyelerinin olma vakti gelmiştir. Olacak diye söz vermiyorum çünkü  son sözü genel başkanımız söyleyecek ama olması için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

27 Ağu 2023 - 18:04 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.