Halit Çokan’dan tesettürlü kadınlara yönelik saldırılara tepki

Marmaray’da iddiaya göre bir kadın, yanında bulunan bir kadının başörtüsünü çıkarmaya çalışırken, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halit Çokan yaşananlara tepki gösterdi. Çokan, “Bu eylemleri sergileyen soysuzların bu millete ait olamayacakları tartışmasızdır” dedi

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Halit Çokan insanların tesettür tercihlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi. Saldırıların yaygınlaşmasının endişe verici olduğunu ifade eden Çokan, “ Son günlerde kendisini yaşam tarzı komiseri zanneden bazı hasta kişilikli budalalar insanlarımızın inançları gereği ve/veya başkaca sebeplerle giydikleri tesettür kıyafetini doğrudan ve cüretkarca hedef almaktadırlar. İnsanlarımızın giyim/ tesettür tercihlerinin sokakta taciz edilmesi son yıllarda görmeye başladığımız bir durumdur. Bu alçakça davranışın giderek yaygınlaşması endişe verici boyutlara ulaşmaya başlamıştır” diye konuştu.

‘KAYGI VERİCİ’

Çokan eylemlerin kaygı verici olduğunu belirterek, “Milli birliğimizi, iç huzurumuzu ve toplumsal barışımızı hedef alan bu tahrikçi (provokatör) kişilikleri bu cürete hangi saiklerin sevk ettiği üzerinde ciddiyetle durulmalı ve düşünülmelidir. Milletin inanç ve değerlerine karşı husumet besleyen bu soyu, kimliği ve kişiliği bozuk kansızların habis eylemlerini ortaya koyabilme cüreti ise kaygı vericidir” dedi.

“BU EYLEMLERİ DÜZENLEYEN SOYSUZLARIN BU MİLLETE AİT OLMAYACAKLARI TARTIŞMASIZ”

Hukuk devletini, insan temel hak ve hürriyetlerini, kişilerin anayasa ile teminat alınan maddi ve manevi varlığını hedef alan ve suç teşkil eden bu eylemleri sergileyen soysuzların bu millete ait olamayacakları tartışmasızdır. Bu faşist tabiatlı tıynetsizlere karşı yargı organlarının daha caydırıcı ve zecrî hukuki yöntemlerini hayata geçirmesini beklemek milli bir haktır. Aksi yönde uygulamaların, bu zeka özürlü budalaları yüreklendireceği ve önünü alamayacağımız bir kaosa yol açacağı izahtan varestedir. Onun için sorumluları sorumluluğa davet ediyoruz.

31 Ağu 2023 - 09:07 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.