Çiftçi, CHP İl’e adaylığını ilan etti

İzmit Rotary Kulübü eski Başkanı Uğraş Çiftçi, CHP Kocaeli İl Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu. Çiftçi, “Kocaeli İl Kongresi’ne sadece 2 gün kala tek aday üzerine yoğunlaşılması üyelere ve 642 il delegesinin iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. Bu nedenle adaylığımı ilan ediyorum” dedi

CHP Kocaeli İl Başkanlığı kongresi 30 Eylül Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Kongrede 642 delegenin oy kullanma hakkı bulunurken kongre sonunda 30 yönetim kurulu üyesi ve 28 kurultay delegesi belirlenecek. Kongrede mevcut İl Başkanı Bülent Sarı ve Mehmet Ümit Küçükkaya’nın il başkanlığı için yarışması bekleniyordu. Fakat Küçükkaya, adaylıktan çekildi. Küçükkaya’nın dün gece gerçekleşen toplantılarda 12  ilçe başkanının da Bülent Sarı’yı destekleme kararı alması sebebiyle adaylıktan çekildiği öğrenildi.

‘TEK ADAYLI KONGRE ÜYELERE SAYGISIZLIKTIR’

İzmit Rotary Kulübü eski Uğraş Çiftçi, tek adaylı kongrenin üyelere yapılmış bir saygısızlık olduğunu dile getirerek CHP Kocaeli İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Çiftçi adaylığını duyurarak şu ifadeleri kullandı: “1998 yılında CHP Gençlik Kolları’nda başladığım; 2002 yılında kurulan Sosyal Demokrat Halk Partisi’nde sırasıyla kurucu il yönetim kurulu üyesi, il sekreteri ve il başkanvekili olarak devam ettiğim aktif siyasi hayatıma 2005 yılından beri ara vermiş, halihazırda ise CHP üyesi olan sıradan bir seçmenim. Her samimi Sosyal Demokrat, Kemalist Solcu gibi; bilinçli bir program çerçevesinde, üyesinin ve seçmeninin iradesinden koparılarak, kurucu ilkelerinden uzaklaştırılan, genetik yapısıyla oynanan, etkisizleştirilen CHP’nin orijinal kodlarına dönmesi yönündeki görüşlerimi; 18 yıldır aralıksız sürdürdüğüm gönüllü köşe yazarlığımla kent ve ülke kamuoyuyla paylaşıyorum.

‘MUHALEFETE TAHAMMÜLSÜZLÜK’

CHP’nin ancak ve ancak gençlere, kadınlara ve emekçi sınıflara açılarak, üye sayısını ve niteliğini yükselterek, yerel ve genel seçimlerdeki adaylarını dolaysız bir şekilde üyelerinin katıldığı ön seçimlerle belirleyerek aşacağına inanıyor ve savunuyorum. Ancak, Kocaeli İl Kongresi’ne sadece çok az bir zaman kala, demokratik teamüllere aykırı bir şekilde, 12 ilçe başkanının, adeta muhalefete gözdağı verircesine, tek aday üzerinde uzlaştıklarını ifade etmelerini, bir şeylerin düzelmesini, iyiye gitmesini bekleyen seçmenlere, üyelere ve 642 il delegesinin iradesine yapılmış bir saygısızlık ve muhalefete tahammülsüzlük olarak yorumluyorum.

‘642 DELEGEYİ SEÇENEKSİZ BIRAKAMAZSINIZ’

Bu tutum, bugün geldiğimiz noktada; sadece seçimden seçime hatırlanan ve hiçbir kişisel beklentisi olmadan oy kullanan yüzbinlerce seçmen ve sadece delege seçimlerinde kapıları çalınan üyeler bir kenara, tüm aritmetik üstünlüğüne rağmen, olası bir cılız muhalefet seçeneğini bile bertaraf ederek 642 delegeyi seçeneksiz bırakmak ve oldu bittiye getirmekten, değersizleştirmekten başka bir anlam içermemektedir.

‘SEÇME HAKKI İPOTEK ALTINA ALINIYOR’

Ne üzücüdür ve düşündürücüdür ki, Kocaeli’de üyelerle önseçimi savunan ben ve benim gibi binlerce, yüzbinlerce seçmen ve üye, bugün itibariyle delegenin bile seçeneksiz bırakılması suretiyle seçme hakkının ipotek altına alınmasına karşı çıkma noktasına gelmiş bulunmaktayız.  Tüm bu gerekçelerle, en siyasetten uzak, en sıradan bir vatandaşın bile kolayca hesaplayabileceği şekilde, müesses nizamın ezici aritmetik üstünlüğüne rağmen, bugüne kadar yaşanan olumsuzluklardan ders almak bir yana yeni ve daha büyük olumsuzluklara doğru freni patlamış bir kamyon gibi tam gaz yürüttüğü bu antidemokratik sürece itiraz etmek adına, samimi, üzgün ve sesini duyuramamanın ızdırabını yaşayan sıradan seçmenlerin ve üyelerin tepkisini temsil etmek ve yaklaşan yerel seçimler öncesinde, köprüden önceki bu  son çıkışta, tarihe şerh düşmek, seçeneksiz bırakıldığına inanan, iradesine saygısızlık yapıldığına inanan tek bir sağduyulu, dik duruşlu delegenin bile olsa seçeneği olmak amacıyla, demokrasinin olmazsa olmazı olan muhalefet etme görevini üstlenerek, CHP Kocaeli İl Başkanlığı’na aday olduğumu, CHP Kocaeli kamuoyuna saygılarımla ilan ediyorum.

‘CHP KOCAELİ 12’DEN BÜYÜKTÜR’

Kocaeli dünyanın merkezidir; inanmayan ölçebilir. Öyleyse, Kocaelili sosyal demokratlar, Kemalistler, solcular, dışarıdan gelecek kurtarıcılar beklemek yerine, kayıp-kazanç hesapları yapmadan, büyük bir samimiyetle diledikleri değişimi Kocaeli’den başlatmak için yola çıkma cesaretini göstermelidirler. CHP Kocaeli 12’den büyüktür.”

28 Eyl 2023 - 16:55 Kktc- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.