Yerel seçimlerin yapılacağı tarih kesinleşti

Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, Mahalli ve İdareler Seçimi’nin yapılacağı tarih belirlendi

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre; Mahalli ve İdareler Seçimi 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri için adres değişikliği ve seçmen listelerinin güncellenmesiyle ilgili olarak alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karara göre, seçmenler 1 Ekim’den itibaren Ocak ayında ilan edilecek seçim takvimindeki askı süresinin başlangıcına kadar adres değişikliği yapabilecek. Seçmenler, adres değişikliği için adres beyan formunu doldurarak, kendi adlarına düzenlenmiş elektrik, su, doğal gaz veya telefon faturaları veya noter onaylı kira sözleşmesi ile nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

# kadar

01 Eki 2023 - 09:04 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.