Aytun Miraç'ın kampanyası %50'ye ulaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Gölcük İtfaiye Grup Amirliği personeli Osman Erbay (30) ve SMA Tip-1 teşhisi konulan 3 aylık oğulları Aytun Miraç’ın kampanyası %50'ye ulaştı. Hastalığı öğrendiği ilk günlerde 'oğlumu ateşin içinden alamıyorum' diyen Osman Erbay, tedavi ücretinin %50'sinin toplanması üzerine 'Aytun'u o ateşin içinden birlikte alacağız' dedi

Gölcük İtfaiye Grup Amirliği personeli Osman Erbay ve eşi Ebru Erbay’ın ilk çocukları olan 3 aylık Aytun Miraç’a 17 günlükken Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu. . Aytun Miraç’ın Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Umuttepe Yerleşkesi’ne tedavisi başlarken, yurt dışında zolgensma tedavisi alabilmesi için aile, Kocaeli Valiliği onaylı kampanya başlatıldı. Medyadan da yardım yayınları yapılırken Kocaeli İtfaiyesi ve Kocaelispor başta olmak üzere birçok kurum Aytun Miraç'a destek verdi. Destek kampanyası kapsamında stantlar kurulurken, bir çok yerde kermesler düzenlendi. Ayrun Miraç'ın yaklaşık 2 milyon dolar olan ilacını alabilmesi için başlatılan Valilik onaylı kampanyada yüzde 50'ye ulaşıldı

'AYTUN'U O ATEŞTEN BİRLİKTE CEZA ALIYORUZ'
Aytun Miraç'ı babası Osman Erbay, " ben her yangında ateşlerin arasından can kurtarırken kendi çocuğumu o ateşten alamıyordum diyordum. Şimdi inanıyorum ki o ateşin içinden oğlumu birlikte alıyoruz. Aytun Miraç'ı o ateşten alacağımıza inanıyorum. Herkesin desteğini bekliyorum." dedi.

08 Eki 2023 - 11:07 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.