Zeki Aygün projelerini anlattı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bugün düzenlenen programla 4 yıllık çalışmalarını anlattı

Zeki Aygün projelerini anlattı
Haber albümü için resme tıklayın

Derince  Belediye  Başkanı Zeki Aygün, bugün Yenikent Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla 4 yılın ardından Derince için yaptığı yatırım ve hizmetlerinin yanı sıra planlanan projeleri anlattı. Programa MKYK Üyesi İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Veysal Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, AK Parti Eski İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP Derince İlçe Başkanı Yener Aykurt, Muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak söz alan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün,” Derince halkı bana 5 yıl hizmet için görev verdi biz de bu görevi yerine getirmek için çalıştık. 2019 seçim beyannamemizde 41 proje vaat ettik 50 proje yaptık. 9 projemiz devam ediyor, yerleri hazır. En büyük projemizden  bir tanesi gençlerimiz için yaptığımız spor merkezi. Bu merkez bizim askeriyeden aldığımız bir arazimiz vardı, onu ne idi ne  oldu hale getirdik. Burası 7’den 70’e herkese hitap eden bir merkez. İkincisi Fatih Mahallesi’nde yarım kalmış bir projeydi aldık, çok amaçlı bir spor salonu haline getirdik. Yine Fatih Mahallesi’nde 3 dönüm araziye, eğitim, spor salonları kurduk. Burada amaç çocuklarımızı sokaklardan, kötü alışkanlıklardan korumak. Kent meydanında 17 yaşında çocuğunu bonzaiden kaybeden bir babanın feryadını dinleyince bunu kendime görev edindim, cazibe merkezlerini oluşturduk. Tabi o zamanlar bütçemiz müsait değildi, bakanımızdan yardım alarak yaptık teşekkür ediyorum tekrar.

“70’E YAKIN DERNEKLE TURNUVA DÜZENLİYORUZ”

Gençlerimiz için durmadık, mahallemizde mevcut olan yeşil parklar vardı, top oynuyordu çocuklar tabi top kaçınca peşinden de koşuyorlardı yerlerini uygun hale getirdik bizim amacımız çocukların sıhhatli bir şekilde spor yapmasını sağlamak. Kocaeli’de 70’e yakın dernek var bu derneklerle turnuva düzenliyoruz. Dericespor spor okulları adı altında 24 farklı branşta 19 bin sporcumuza sportif faaliyet hakkı sunuyoruz.

“BELEDİYE BU PROJEDEN 62 DAİRE KAZANDI”

Araptepe Kentsel dönüşüm projemiz var. Burası 10 dönüm kapalı alan, içinde sosyal tesisleri olan bir yer .Şu an belediyemiz buradan 62 daire kazandı projenin finansmanını sağladık. Gıda Tarım ve Hayvancılık projelerimiz var yine, bakanlıktan aldığımız destekler ile 1500 metre karelik alanı yaptık, buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Zeki Aygün projelerini anlattı

“29 AİLENİN EVİNİ TEPEDEN TIRNAĞA YENİLEDİK”

Çenesuyu’muzu Cumhurbaşkanımıza sunmuştum ‘Cam şişeye koy öyle getir’ dedi. Öyle yaptık bizde geçtiğimiz aylarda külliyeye götürdük. Fabrikamızın yanında 6 dönüm bir yer kazandırdık. Sosyal ve Kültürel Projelerimiz yine devam ediyor. 9876 kişiye kıyafet verdik. Vefa hattımız vardı 105 haneye yemek veriyorduk, pamdemiden sonra araç sayısını 20’ye yemek sayısını günde 2 öğüne çıkardık. Sosyal hizmetler kapsamında hasta bezleri, mutfak tüpü, kırtasiye okul yardımları, kömür yardımları, reçete paraları vermeye devam ettik. 29 aileye de evlerini tepeden tırnağa yeniledik, Büyükşehir’in desteği ile. Glutensiz gıdayı gelir gelmez yaptığım bir projeydi, yelken kafede mutfağını kurduk. Bunu da 4 yıldır devam ettiriyoruz. Glutensiz buğdayı temin ediyorduk kaynağını öğrendik şimdi ektiriyoruz bu da bize randımanalırsak fayda sağlayacak. Çözüm masası kurduk’ Mazeret değil çözüm üretiyoruz’ adı altında. Vatandaş şikayetlerini iletiyor bizim masanın ekipleri bu şikâyetleri ilgili müdürlüklere iletiyor, uzun vade ve kısa vadede çözümler üretiliyor. Yenikent Kültür Merkezi’mizi hizmete sunduk. Yenikent Sivil Toplum Merkezi, düğün salonu alanı oluşturduk. Yine 311 çocuğumuzu sünnet ettirdik.

TAHTALI GÖLETİ BEŞDİVAN TESİSLERİ PROJESİ 

Tahtalı göleti çamur içindeydi, ben 2019 yılında burayı böyle yapacağım dediğimde ‘Başkanım burayı böyle yaparsan bizi bedava sokma dediler’ yine de bedava soktuk. Beşdivan’a eğitim salonu kurduk, tekne turları için de alanlar yaptık. Millet Bahçesi bakanlık tarafından yapıldı Büyükşehir tarafından hizmete alındı. Cımbız Dere Mesire alanı Büyükşehir’in marifetiyle yapıldı, çok güzel bir alan oluşturuldu. Balıkçı İskelesi için de söz vermiştik, büyükşehir yaptı şu an balıkçılarımız balıklarını burada tutuyorlar.

31 ARACI GELİR GELMEZ SATIN ALDIK

Öğrenci destek projelerimiz ile çocukların önünü açmak ve onlara bir vizyon vermeyi amaçladık yine. 27 adet caddede sokak aydınlatmalarını ledli hale getirdik. 31 aracımızı daha önce kiralıyorduk gelir gelmez satın aldık ve sorunsuz bir şekilde hizmete devam ediyoruz. 10 mahallemizin alt ve üst yapısı yenilenmesine daha önce başlanmıştı, asma, parke, beton işlerini de biz yaptık tabi Büyükşehir’in de katkılarıyla. 56 Bin ton konteynır dezenfekte ettik. 5,6 bin konteynırımız var ama yılda bunları 100 defa temizlerseniz rakam buna çıkar. “

15 Eki 2023 - 13:39 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.