Gazze'nin güneyinde ateşkes ilanı

Mısır, İsrail ve ABD tarafından Gazze’nin güneyinde ateşkes kararı alındı

Hamas’ın 7 Ekim tarihinde İsrail’e saldırması sonrasında İsrail’in de Gazze’ye misilleme yaparken yaşanan gelişmeler savaş çağrışımlarına neden oldu. İsrail’in havadan, karadan ve denizden Filistin’e saldıracağını açıklamasının ardından bugün dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

REFAH SINIR KAPISI  AÇIK OLACAK

Mısır, İsrail ve ABD, Gazze’nin güneyinde TSİ 09.00 itibariyle ateşkes kararı aldı. Alınan kararı Mısırlı iki yetkili İngiliz haber ajansı Reuters’a açıkladı. Alınan ateşkes kararının ardından Refah sınır kapısının yeniden açılmasına denk gelirken; refah sınır kapısının TSİ 14.00’e kadar açıkl olacağı da belirtildi.

# kadar, bir, oldu

16 Eki 2023 - 09:53 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.