Körfez – Kartepe arası tramvay geliyor

Resmi Gazete tarafından yayınlanan karara göre, Körfez ile Kartepe arasında hayata geçirilecek olan raylı sistem projesi resmi onayı aldı

Körfez – Kartepe arası tramvay geliyor
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli'de ulaşımı kolaylaştıracak önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, Körfez ile Kartepe arasında inşa edilecek raylı sistem projesi resmi onay aldı. Bu projenin hayata geçirilmesiyle, Kocaeli'nin ulaşım altyapısı önemli ölçüde güçlenecek.

TOPLAMDA 23 İSTASYON

Tramvay, Körfez Dubai Port istasyonu,  Derince, İzmit ve Kartepe Uzunçiftlik istasyonu gibi toplam 17 istasyon içerecek. Projenin ilk aşaması 25 kilometrelik bir hat uzunluğuna sahip olacak. İkinci etap çalışmaları tamamlandığında ise hat uzunluğu 33.3 kilometreye ulaşacak. Bu genişleme ile birlikte, Körfez'den başlayarak Atalar'a kadar uzanan ve Kartepe'de Cengiz Topel'e kadar devam eden bu raylı sistem, toplamda 23 istasyona hizmet verecek.

Körfez – Kartepe arası tramvay geliyor

17 Eki 2023 - 10:02 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.