MHP Derince İlçe Başkanlığı ‘Cumhuriyet Şöleni’ programını erteledi

MHP Derince İlçe Başkanlığı, İsrail’in Filistin’deki sivilleri hedef saldırılarının ardından gerçekleştireceği ‘Cumhuriyet Şöleni’ programını ileri bir tarihe erteledi

İsrail’in Filistin’deki sivilleri hedef almasının ardından ülkemizde 3 günlük milli yas ilan edilmişti. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı yaklaşırken MHP Derince İlçe Başkanlığı, gerçekleştirecekleri ‘Cumhuriyet Şenliğinin’ ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. İlçe Başkanı Bülent Aykurt imzalı açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “İsrail’in Gazze’de sivillere yönelik gerçekleştirdiği hastane katliamından dolayı ülkemizde 3 gün süre ile milli yas ilan edilmiştir. Milli yas sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı da ülke genelinde gerçekleştirilecek tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurmuştur.

KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK

Her ne kadar milli yas için belirlenen süreler geçmiş ise de İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef alan saldırları devam ettiğinden 27.10.2023 tarihinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz ‘Cumhuriyet Şöleni’ programı ileri bir tarihte gerçekleştirmek üzere iptal edilmiştir. Cumhuriyet Şölenimizin gerçekleştirileceği tarih bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

25 Eki 2023 - 23:34 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.