Kredi kartı faizlerine zam yolda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizdeki 5 puanlık artışının ardından kredi kartı faiz oranlarına zam yolda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini beklentilere paralel bir şekilde 5 puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Bu faiz artışı sonucunda kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitlerde değişiklikler olacak.

FAİZLER YÜKSELECEK

Kredi kartı faizlerini belirleyen referans faiz oranı, faiz artışının ardından yüzde 3,16 seviyesine yükselecek. Kredi kartı için aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,26'dan yüzde 3,71'e, aylık gecikme faizi ise yüzde 3,56'dan yüzde 4,01'e yükselecek. Nakit çekim işlemlerinde uygulanan aylık faiz oranı yüzde 4,02'den yüzde 4,47'ye çıkacak.

ÜST SINIR ARTACAK

Ticari kredi faizlerinde üst limit, 1,8'lik bir kat sayıya göre yüzde 69,3'ten yüzde 83'e yükselecek. İhracat ve yatırım kredileri için uygulanan üst sınır ise yıllık yüzde 53,9'dan yüzde 64,5'e çıkacak. Kredi kartı ve ticari kredilerdeki yeni faiz oranları 1 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girecek. 1 Kasım'a kadar yapılacak işlemlerde şu anki oranlar geçerli olacak.

# bir, kadar

26 Eki 2023 - 17:11 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.