Büyükakın açıkladı: “120 bağımlı yeniden hayata tutundu!”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilimizde alkol ve madde bağımlısı olan 120 vatandaşı Tazelenme Merkezi'nde yeniden hayata başladıklarını açıkladı

Kocaeli  Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilimizde madde bağımlısı olanlar için kurulan Tazelenma Merkezi'nde şimdiye kadar 120 kişinin tedavi olduğunu ifade etti. Bu merkezle bağımlı vatandaşların yeniden hayata tutunabileceğini belirten Büyükakın, çevresinde alkol ve madde bağımlısı olanların belediye ile iletişime geçmesini istedi. 

OCAK AYINDA BAŞLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede önemli adımlar atıyoruz! Bağımsız Yaşam Derneği ile yaptığımız protokol çerçevesinde Tazelenme Merkezi'ni kurduk. Merkezimiz, alkol ve madde bağımlılığı olan bireylerin sosyal risklerini azaltmaya yönelik faaliyetler yürütmektedir. 2023 Ocak ayında yatılı danışan kabulüne başladığımız merkezde, Bireysel ve Grup Psikoterapileri, Psiko- Eğitim oturumları, 12 Basamaklı İyileşme Programı, Manevi Değerler Eğitimi, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler ile Aile Eğitimleri gibi hizmetler sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

'120 KİŞİ YENİDEN HAYAT BULDU'

Tazelenme Merkezi'yle ilgili bilgiler de paylaşan Başkan Büyükakın, "20 danışan kapasiteli merkezlerimizde; psikolog, sosyal çalışmacı, değerler eğitmeni ve iyileşme danışmanları ile 3 ay boyunca eğitimleri yakından takip ediyoruz. Ocak ayından bugüne kadar yapılan çalıişmalar neticesinde 120 danışanımızı tekrar hayata bağladık. Bu akşam Tazelenme Merkezimizde eğitimlerini tamamlayan 6 evladımız ve kıymetli aileleriyle mezuniyet törenlerine katıldık. Evlatlarımıza yeni hayatlarında mutluluklar diliyorum. Onların hikayeleri, umut dolu bir geleceğe adım atmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Bağımlılıkla mücadeledeki çabalarımızda her bireyin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Eğer birilerinin hayatına dokunmak istiyorsanız, lütfen iletişime geçin!" diye konuştu.

08 Kas 2023 - 09:20 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.