Kocaeli'deki Suriyeli sayısı arttı

Göç İdaresi tarafından paylaşılan verilerine göre Kocaeli'de geçici koruma altındaki Suriyeli'lerin sayısı arttı

Kocaeli'deki Suriyeli sayısı arttı
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye'de geçici koruma altında bulunan Suriyeli sayısı ise 3 milyon 254 bin 904 oldu. Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı kentlerden biri olan Kocaeli'de geçici koruma altında bulunan Suriyeli sayısı arttı.

KOCAELİ'DE KAÇ SURİYELİ VAR?

Göç İdaresi Başkanlığı’nın  son verilerine göre, Kocaeli’de bulunan Suriyeli sayısı 53 bin 149’a yükseldi. Kocaeli’deki Suriyelilerin il nüfusuna oranı ise yüzde 2,49 oldu.

EN ÇOK SURİYELİ HANGİ İLDE?

Yine verilere göre il nüfusuna oranı en yüksek ll yüzde 34 ile Kilis oldu. Kilis'i yüzde 16 ile Antep, 14 ile Hatay, 12 ile Şanlıurfa takip etti.

EN AZ SURİYELİ HANGİ İLDE?

Verilere bakıldığında il nüfusuna göre en az Suriyeli bulunan il ise yüzde 0,2 ile Hakkari oldu. Hakkari'yi Erzincan, Kars gibi Doğu illeri takip ederken ülkenin batısında en az Suriyeli bulunan illerden birisi Bolu oldu.

Kocaeli'deki Suriyeli sayısı arttı

# son, oldu

09 Kas 2023 - 11:48 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.