Kimyasal patlamanın yaşandığı işyeri mühürlendi

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 4 Ekim’de gemilerde ilaçlama yapan firmanın depo olarak kullandığı binada kimyasal patlama meydana geldi. Patlamaya neden olan firmaya ait işyeri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Kimyasal patlamanın yaşandığı işyeri mühürlendi
Haber albümü için resme tıklayın

Körfez ilçesi Hacı Osman Mahallesi Bağdat Caddesi’nde gemilerde ilaçlama yapan firmanın depo olarak kullandığı bir binanın 2’nci katında 4 Ekim’de patlama  oldu. Patlama sonrası 43 kişi evlerinden tahliye edilirken, birçok kişi de sızan zehirli gazdan etkilendi. Binadan tahliye edilenler daha sonra gaz seviyesinin düşmesiyle evlerine girdi. Yaşanan olayın ardından patlamanın yaşandığı işyeri yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı. Olayın yaşandığı tarihte ruhsatı bulunmayan işyeri Tarım İl Müdürlüğüne ruhsat talebinde bulundu. Ruhsat başvurusu reddedilen işyeri Körfez Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi. Mahalle sakinlerinin de işyerinin mahalle dışına çıkmasını istediği öğrenildi.

Kimyasal patlamanın yaşandığı işyeri mühürlendi

16 Kas 2023 - 00:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.