Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için hafta sonuna kuvvetli fırtına uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü  İstanbul Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Marmara Bölgesi için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Yarın başlaması beklenen fırtınanın Cumartesi günü 40-70 kilometre hıza ve Pazar günü 70-90 kilometre ve zaman zaman 100 kilometreye ulaşabileceği bildirildi.

Meteoroloji, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Meteorolojinin fırtına uyarısında bulunduğu açıklama ise şu şekilde:

“Yapılan  son değerlendirmelere göre: Rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren bölgemizin batısından başlamak üzere, zamanla bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği, 26.11.2023 (Pazar) günü sabah ilk saatlerinden itibaren etkisini arttırarak batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

24 Kas 2023 - 15:59 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.