Ömer Toyran, “Teşkilat kendi evlatlarını yiyor”

İYİ Parti Körfez Kurucu İlçe Başkanı ve Körfez Belediye Başkan aday adayı olan Ömer Toyran, Azmi Cihat Hatipoğlu’nun aday gösterilmesiyle ilgili olarak, “Teşkilat kendi evlatlarını yiyor. Bence en büyük problem bu” dedi

İYİ Parti’de Körfez Belediye Başkan Adayı olarak Azmi Cihat Hatipoğlu’nun isminin belirlenmesinin ardından sular durulmuyor. Hatipoğlu’nun adaylığı sonrasında Körfez teşkilatında 59 partili istifa etti. Körfez Belediye Başkan adayı olmak istediği bilinen il yöneticisi Güner Çiçekli de bu karar sonrası yönetim kurulundan istifa etti. Körfez ve  Büyükşehir Meclis Başkanvekili Fevzi Canbaz başkanvekilliği görevlerini bıraktı. Hatipoğlu ismi İYİ Parti Körfez’i tam anlamıyla karıştırırken Körfez Belediye Başkan adayı olmak istediği bilinen Körfez kurucu  İlçe  Başkanı Ömer Toyran da konuyla ilgili açıklama yaptı.

“ŞAHSİ BİR SIKINTIM YOK”

İYİ Parti Körfez Kurucu İlçe Başkanı Ömer Toyran, Azmi Cihat Hatipoğlu’nun aday olarak belirlenmesi hakkında şunları söyledi: “Hatipoğlu ile şahsi olarak hiçbir sıkıntımız yok. Kendisi değerli bir hocamız, ancak bizim teşkilatımızın genel sıkıntısı kendi evlatları varken onları tercih etmemesi. Teşkilat kendi evlatlarını yiyor. Bence en büyük problem bu.

“7 YILDIR EMEK VERDİK”

İyi veya kötü 7 yıldır partiye emek verdik Hatalarımız da olmuş olabilir. Niyetimiz iyi. Körfez Belediye Başkan Adayı olmak istedik fakat teşkilatlarımız bir dönem önce MHP’den aday gösterilen daha sonra Cumhur İttifakı’nın  AK Parti adayıyla seçime girmesi üzerine geri çekilen o dönem ister AK Parti, ister MHP, ister CHP, ister İYİ Parti olsun, isterse bağımsız olsun kesinlikle aday çıkacağım diyen sayın hocamız bizim teşkilatımızın havada kapması sebebiyle İYİ Parti’den aday oldu.

“AKŞENER HEPİMİZİN ABLASIDIR”

Adaylığın arkasındaki süreci anlatmayacağım. Bunun arkasındaki insanlar, bunu bu hale getirmek isteyenler, bu sonucu alanlar ne kadar iyi niyetli, ne kadar İYİ Partiyi destekliyor veya ne kadar vatanseverler, hangi amaçla bunu yaptılar sorgulamak lazım. Bu yüzden parti kendi evlatlarını yiyor diyorum. Burada iki kişi ayırıyorum Birincisi partimizin Genel Başkanı Meral Hanım, söyleyeceğim hiçbir şey onlarla ilgili değildir. Akşener hepimizin ablasıdır. Kendisiyle zaman zaman ters düştük ama adaylık sürecinde benim arkamda olan tek bir isim vardı, oda Lütfü Türkkan.”

28 Kas 2023 - 10:27 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.