Deniz Mahallesi'nde dönüşüm devam ediyor

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün yoğun girişimleri ile başlayan ve üç etaptan oluşan Deniz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk etabı Makasbaşı Mevkii’nde gerçekleşiyor.

Büyütmek için resme tıklayın

Başkan Aygün yönetiminde kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı  Derince’de düzenlemeler sürüyor. Araptepe’de 30 yıllık sorunu çözüme kavuşturarak bölgeye 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni  bir yaşam alanı kazandıran Başkan Aygün öncülüğünde Deniz Mahallesi birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

DERİNCE’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN PROJELER

Gönül belediyeciliğini hizmet belediyeciliği ile pekiştirerek ilçeye birbirinden önemli eserler kazandıran Derince  Belediye  Başkanı  Zeki Aygün, kentsel dönüşüm projelerinde ilçenin çehresini değiştiren adımlar atıyor. Bu kapsamda ilk etapta ilçeye kazandırılan Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile Yenikent Mahallesi’nde yeni bir yaşam başladı. Bölgede inşa edilen 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni yaşam alanı ile 30 yıllık sorunu çözüme kavuşturan Başkan Aygün, ikinci dönüşüm projesini Deniz Mahallesi’nde gerçekleştiriyor.

Deniz Mahallesi'nde dönüşüm devam ediyor

MAKASBAŞI MEVKİİ 1.ETAP ÇALIŞMASI

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün yoğun girişimleri ile başlayan ve hummalı şekilde devam eden Deniz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi üç etaptan oluşuyor. Deniz Mahallesi’nde uzun yıllardır süren belirsizliği ortadan kaldıracak olan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı Makasbaşı Mevkii’nde gerçekleşiyor. Derince Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile sürdürdüğü proje deprem kuşağında bulunan bölgemiz için büyük önem arz ediyor.

YERİNDE DÖNÜŞÜMÜN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Kentsel dönüşümün ilk etabı olan Deniz Mahallesi Makasbaşı Mevkii’ndeki yaklaşık 28,8 dönümlük alanda yapılan çalışma ile 173 bağımsız bölüm yıkılırken yerine yapılacak 217 bağımsız birim hak sahiplerine teslim edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile koordineli bir şekilde devam eden çalışmalarla Derince’de yerinde dönüşümün en güzel örneklerinden birine imza atılacak. Projeyi yakından takip eden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ihale süreci ile ilgili Ankara’da girişimlerini sürdürüyor.

MÜJDEYİ BAKAN ÖZHASEKİ VERDİ

Hak sahipleri ile anlaşmaların sağlanarak, yıkım işleminin tamamlandığı dönüşüm projesinde ihale sürecinin başlaması ile ilgili görüşmelerini sürdüren Başkan Aygün, Kasım ayında Ankara’dan müjdeli haberle döndü. . AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret eden Başkan Aygün, müjdeli haberi ilçe halkıyla paylaşarak Deniz Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm projesinin ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını ilçe sakinleriyle paylaşmıştı.

Deniz Mahallesi'nde dönüşüm devam ediyor

Ekli Dosyalar

11 Oca 2024 - 22:20 Kocaeli/ Derince- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.