Merve Karabayır, "Artık erdemli şehirleri konuşmak gerekiyor"

AK Parti Derince Belediye Başkan Aday Adayı Merve Karabayır, kendisine ve gündeme dair sorularımıza yanıt verdi. Karabayır sözlerinde, "Artık erdemli şehirleri konuşmak gerekiyor" dedi

Merve Karabayır, "Artık erdemli şehirleri konuşmak gerekiyor"
Merve Karabayır, "Artık erdemli şehirleri konuşmak gerekiyor"
+2
Haber albümü için resme tıklayın

MERVE KARABAYIR KİMDİR?

1990 Yılı Derince doğumlu olup halen Derince’de yaşayan Merve Karabayır, ilk, orta ve liseyi Kocaeli’nde tamamladıktan sonra sağlık kurumları işletmeciliği ve yerel yönetimler bölümlerinde lisans eğitimleri aldı. İngilizce ve Arapça olmak üzere 2 dil biliyor. 2014 yılında İzmit’te butik mağaza işletmeciliği ile ticari faaliyetine başlayan Karabayır, sevilen ve güven duyulan saygın bir esnaf olarak başarısını bir adım daha ileri taşıyıp çikolata sektörüne de adım attı. 2006 Yılında AK Parti Gençlik Kolları teşkilatlarında görev alarak siyasi hayatı başlayan Merve Karabayır, 2012 yılında kadın kollarında görev aldıktan sonra 2013 yılındaki AK Parti Derince İlçe Kongresi ile birlikte ana kademe yönetiminde başkan yardımcılığı görevi alarak 2 dönem sürdürmüştür. Karabayır ayrıca 28. dönem milletvekili aday adayı oldu. 2024 yerel seçimleri için Derince Belediye Başkan Aday Adayı olan Merve Karabayır, 2 çocuk annesidir.

Merve Karabayır,

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE HEP ÖNCÜ OLDU

Bugüne kadar kadın ve çocuklar üzerine bir çok sosyal sorumluluk projeleri yönetmiş olan Merve Karabayır, Kızılay Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulundu. Sosyal sorumluluk kapsamında yaptığı bu projeler ile çocuklara, ihtiyaç sahiplerine ve şiddet gören kadınlara yönelik bir çok organizasyon düzenleyen Karabayır, bu projeler doğrultusunda sağladığı desteklerle bir çok ihtiyaç sahibi kimsenin gönlüne dokunmayı başardı.

ŞEHİR İNSANIN, İNSAN ŞEHRİN AYNASIDIR

Karabayır projelerinden bahsederken şu ifadeleri kullandı, “Derince’nin vizyonuna ahenk katacak projelere imza atacağız. Şehrimizin tüm güzelliklerini ortaya çıkaracak ve bunun için var gücümüzle gece-gündüz çalışacağız. Derinceli hemşehrilerimizin istekleri doğrultusunda projelerimize yön verecek ve birlikte başaracağız. AK Parti Genel Merkezimiz açıklayacağı başkan adayının kim olduğuna bakmaksızın desteğimizi her daim sunacağız. Yorulmadan hizmet yolunda çalışacağız. Bizler bu davaya Allah rızasını kazanmak için çıktık, vatanımıza hizmet etmek boynumuzun borcudur”

Merve Karabayır,

ARTIK ERDEMLİ ŞEHİRLERİ KONUŞMA ZAMANI

Yerel kalkınmanın olduğu şehirlerin geliştiğinin altını çizen Merve Karabayır, Cumhurbaşkanımızın yıllar önce attığı tohumların yerel yöneticilikte önemli bir modele dönüştüğünü ifade etti. Karabayır ayrıca bilgiyi, zamanı ve finansı iyi yöneten belediyelerin başarılı olduğunu söyledi. Dünyanın büyük bir kaos ortamından geçtiğini, buna karşın Türkiye’nin yeni nesil belediyecilik anlayışıyla öne çıktığını ifade eden Karabayır sözlerine şöyle devam etti, “Artık teknoloji kullanan değil üreten bir Türkiye’yiz. Bundan sonra bugüne kadar yaptıklarımızı geliştirerek devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki değişmeyen tek şey değişimdir. 21. yüzyıl bilim ve teknoloji çağıdır. Artık önümüzdeki yıllarda post küreselleşme yaşıyoruz. İnsan kendi ürettiği riskle karşı karşıya. Artık erdemli şehirleri konuşmak gerekiyor.”

KALKINMA YERELDE BAŞLIYOR

Karabayır sözlerinin devamında ise, “1994 senesinde Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı seçildi. O dönemde 304 belediye Refah Partisi tarafından yönetilmeye başladı. 1994 yılından itibaren kronik sorunlar çözülmeye başladı. İnsanlar şehirde yaşayamaz hale gelmişlerdi ve gecekondu şehirler modern şehirlere dönüşmeye başladı. Geçmişten böylesi bir gelenekten geliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan kısa bir dönem belediyecilik yapmış olmasına rağmen şimdiki belediyeciliğin külliyatını yazdı. Biz akademik bir yönetim yapmıyoruz. İşin içindeyiz ve sürekli sahada çalışıyoruz. Pratiğin içinden yoğrulup geldik. İnsanların huzuruna ve refahına adanmışlık bu işin sırrı. Adanmışlığın ve çalışmanın belediyeciliğin temelinde olması gerekiyor. Biz halkın içinden gelen insanlarız. Kendini davaya adamış bir lider ve onun etrafında adanmış çalışan isimsiz kahramanlarla mücadelemiz devam ediyor.

Merve Karabayır,

BELEDİYECİLİKTE SOSYAL PROJELER TAKDİR EDİLİYOR

AK Parti Derince Belediye Başkan Aday Adayı Merve Karabayır, Belediyecilikte işin nesnesinin belediyecilik, öznesinin ise şehir ve insan olduğunu söyledi. Karabayır sözlerinin devamında ise, “Şehir sağlıklı bir insan vücuduna benzer, sağlıklı bir insan bedeni gibi çalışır. Şehrin duygusunu, düzenini yapan; bizim evimiz, hayatımız, aşkımız, çocuğumuz, kıymetli tüm varlıklarını ortaya koyan bir tanım olmuştur. Belediye eskiden devletin asık suratını temsil ederdi. Şimdi asık suratlı devlet yerine merhamet kapısı haline geldi. Belediyeye artık kamu kuruluşu olarak bakılmıyor. Biz artık belediyeciliğin sosyal kurgusunu yapıyoruz. İnsanlar kendi taleplerinin karşılanmasına odaklanacak. Belediyecilikte sosyal projeler çok daha takdir ediliyor. Bundan sonra dijitalleşmeler de gündemde, akıllı kentler gündemde, 21. yüzyılın en önemli vizyonu budur”

Merve Karabayır,

20 Ara 2023 - 19:06 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.