Şanlı: “Vergi yüzde 15’e sabitlenmeli!”

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, vergi dilimlerinin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada “Tüm kamu çalışanları yüzde 15’lik vergi dilimine sabitlensin!” talebinde bulundu

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, yeni yılda vergi dilimlerinin açıklanmasının ardından açıklamada bulundu. Kamu çalışanlarının vergi ödevini aksatmadan yerine getirdiğini ifade eden Şanlı, vergi diliminin mutlaka sabitlenmesi gerektiğini belirtti. 

‘MAAŞLAR ERİMEYE BAŞLAYACAK’

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı açıklamasında “2024 yılı gelir vergisi dilimleri yayınlandı. Buna göre geliri; 110.000 TL’ye kadar olan çalışanlar yüzde 15, 110.0000-230.000 TL arası olan çalışanlar yüzde 20, 230.000-870.000 arası olan çalışanlar ise yüzde 27’lik vergi dilimine dahil olacak. Bu durumda kamu çalışanlarının büyük çoğunluğu Nisan ve Mayıs ayından itibaren bir üst vergi dilimine girmiş olacaklar ve dolayısıyla enflasyonun yanı sıra vergi kesintilerinden ötürü de maaşları erimeye başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

‘YÜZDE 15’E SABİTLENMELİ’

Sözlerini sürdüren Şanlı, “Türkiye Kamu Sen olarak yıllardır çağrıda bulunuyoruz: Vergi vermek, bir vatandaşlık görevidir. Unutulmasın ki vergide esas olan az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almaktır. Kamu çalışanları, daha maaşları ceplerine girmeden vergisini düzenli ödeyen kesimdir. Vergi, vatandaşlık görevini aksatmadan ve istismar etmeden yerine getiren kamu çalışanları için bir eziyet olmaktan çıkarılmalı, tüm kamu çalışanları yüzde 15’lik vergi dilimine sabitlenmelidir” diye konuştu.

02 Oca 2024 - 09:40 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.