Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Kocaeli Valiliği, Kocaeli'nin Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceğini duyurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan  son değerlendirmelere göre; Kocaeli genelinde 7 Ocak Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği ve buna bağlı olarak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm bölgede etkili olacağı tahmin ediliyor. 

HAFİF KAR YAĞIŞI 

9 Ocak Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, yağmur, zamanla Trakya‘da ve  İstanbul’da karla karışık yağmur, bölgemizin kuzeyinde ve yüksek kesimlerinde hafif kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

KUVVETLİ FIRTINA

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 9 Ocak Salı günü Trakya‘dan başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri bölgemizin batısı ve İstanbul’ da güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI UYARI

Kocaeli Valiliği, Kocaeli'de beklenen soğuk ve yağışlı hava dalgasının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. 

06 Oca 2024 - 08:31 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.