Filistin ve şehitlerimiz için yürüdüler

Filistin’e Destek Platformu ve Milli Kuruluşlar Birliği Filistin’de acil ateşkes ve Pençe-Kilit harekat bölgesinde verdiğimiz 9 şehit için yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte İsrail ve PKK’yı lanetleyen sloganlar atıldı

Filistin ve şehitlerimiz için yürüdüler
Haber albümü için resme tıklayın

Filistin'e Destek Platformu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek ve Pençe Kilit bölgesinde şehit olan askerler için bugün İzmit'te yürüyüş düzenledi. İzmit Merkez Bankası önünden Sabri Yalım Parkı'na yürüyen katılımcılar, Gazze için acil ateşkes çağrısında bulundu. Yürüyüşe  Büyükşehir  Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Hanefi Akbulut, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, AK Parti'nin önceki dönem il başkanları ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılan bazı vatandaşlar ise, 'İsrail ile ticari ilişkiler kesilsin' yazılı dövizler taşıdı. 

"ÖFKEMİZ BÜYÜK"

Yürüyüşün  son bulduğu Sabri Yalım Parkı önünde Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Hanefi Akbulut tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Öfkemiz acımızdan daha büyüktür. Hain pusu ardından şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan Türk silahlı kuvvetlerimize, Mehmetçiklerimize ve tüm güvenlik güçlerimize dua ediyor kahramanlıkları ile gurur duyuyoruz. Kılıcınız keskin olsun. Türk Milleti'nin birliğini yıkmaya çalışan bölücü terörün sözcü ve destekçilerini ne mecliste ne de medyada görmek istemediğimizi bir kez daha beyan ediyoruz.

Filistin ve şehitlerimiz için yürüdüler

'SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR'

Terör örgütlerini destekleyerek üzerimize salanlarla Gazze’de soykırım yapanlar aynı şer odakları. Teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmak için bugün buradayız. Apertheid rejimi işgalci İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor.  Son bilgilere göre Filistin’de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp.

13 Oca 2024 - 21:12 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.