Engin Koyun, “Hakemler düdüklerini asmalı”

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, Manisa maçındaki hakem yönetimi ile ilgili olarak, “Bu hakemlerin düdüklerinin asılması gerektiğini teklif ediyorum” dedi

Engin Koyun, “Hakemler düdüklerini asmalı”
Haber albümü için resme tıklayın

Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında oynanan Manisa FK Kocaelispor maçının ardından hakem ve VAR kararları büyük tartışmalara yol açtı. Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun bugün Yıldız Entegre Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

“HATADIR OLUR DEDİK”

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, “4 yıl önce göreve gelmiştik. O günden bugüne kadar sayısız hakem hatalarına uğramamıza rağmen onlarda insandır, hatadır olur dedik. Deplasmanda iç sahada her yerde nezaketli olarak karşıladık. Bu statta en son Altınordu maçında 1.5 metre dışarıda verilen penaltıyla Kocaelispor’un kaderiyle oynamaya başladılar. Yine sineye çektik. Gelinen nokta maalesef aynı tedirginlik tekrar başladı. Dün oynanan Manisa FK maçına kadar yine sessiz kaldık. Ama dün bardağı taşıran anı hep beraber yaşadık. Yaklaşık 40 yıldan beri futbolu takip ediyorum. İnanın böyle bir rezilliği hiçbir zaman görmedim. 2 metre önünde penaltıyı veriyor. Penaltıyı VAR’dan uyarıyorlar. VAR’dan iptal ediyorlar. Arkasından Manisa’ya bir penaltı veriyorlar. Kouakou’nun ceza sahasındaki pozisyonunu hatırlayın. Faul vermiyor devam ettiriyor. Ben burada bir hakemin bir camiaya yaptığı edepsizliği anlatıyorum. Orta sahada faul kullanacağız 1 metre geriden kullandırtıyor. Bu, ‘Ben sana kafayı taktım’ demek.

Engin Koyun, “Hakemler düdüklerini asmalı”

“VAR HAKEMİ NE İŞE YARIYOR”

VAR hakemi ne işe yarıyor orada? Ceza sahasında yerde kalıyor VAR’a çağırmıyorlar. Ben bu hakemleri Türk futbolunun geleceğini yok etmek için görevlendirilmiş şahıslar olarak görüyorum. 2.5 milyonluk bir kenti ve en çok taraftarı olan kulübün geleceğini yok etmeye kalkanlara asla ve asla bu fırsatı vermeyeceğiz. Herkes haddini bilecek. Bütün yetkililerden bu arkadaşları Kocaelispor maçlarına verilmemelerini ve daha da ileri gidiyorum düdüklerinin asılması gerektiğini teklif ediyorum.

“BU TRİBÜNLER ARTIK DOLSUN”

Bizim canımız çok yandı. Onlar da bir an önce özür dileyecekler ve düdüklerini asacaklarına ümit ediyorum. Her gece Kocaelispor camiası uykunuza girecek. Siz ve sizin gibiler hiçbir zaman Kocaelispor’u hedefinden caydıramayacak. Bizim hedefimiz belli. Tüm şehrin kenetlenmesini istiyorum. Bu tribünler artık dolsun. Eyüp maçıyla beraber bu sıkıntıları beraber atlatalım. Kocaelispor olarak biz hakemlerimizi hep baş tacı yaptık. En iyi şekilde ağırladık. Bizim tek istediğimiz herkese adaletli olun. Adalet ismi ismiyle kalmasın.

“DÜNKÜ MAÇ HER AÇIDAN İNCELENMELİ”

Kocaelispor Basın Sözcüsü Tuncay Arıcan oldu. İddia oranlarına kadar detaylı bir inceleme yapılmasını gerektiğini söyleyen Arıcan , "Süper Lig’e kavuşmaya arzu ettiğimiz bu sezonda fahiş hakem hatalarına karşılık bir toplantı yapmak istedik. Süreci etkileyen bazı engeller hedefe ulaşmamıza engel olmuştur. Hedefe giden yolda kim ne yaparsa yapsın hedefimize ulaşacağız. Dün skandal olaylar yaşanmıştır. MHK ve diğer mercilerin maçı incelemesi için gerekli girişimleri yapacağız. Dünkü maç her açıdan incelenmeli. İddia oranlarına kadar bakılmalı, araştırılmalı.” diye konuştu.

15 Oca 2024 - 14:58 Kocaeli- Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.