Emre Andız, "Kırgın değilim"

Günün adamı Emre Andız yaptığı açıklamada, “Örgüte kırgın ya da küskün olmam söz konusu dahi olamaz. Aslolanın Cumhuriyet Halk Partisi olmalıdır ve öyle de olacaktır..”

31 Mart yerel seçimlerinde gerçekleşecek olan yerel seçimler için meclis üyesi listelerinin YSK’ya teslim edilmesinin bugün son günüydü. CHP İzmit’te süresinin bitmesine saatler kala CHP liste krizi yaşandı.

KÜÇÜKKAYA GELDİ

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın meclis üyesi listesinde ilk sıraya yazdığı Emre Andız’a İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’ten veto geldi. Hürriyet bu gelişmenin ardından adaylıktan çekildi. Ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in talebiyle meclis üyesi listesinin ilk sırasına yazılan Emre Andız’ın ismi silindi. Andız’ın yerine Mehmet Ümit Küçükkaya’nın ismi yazıldı. Böylece liste krizi sona erdi.

“KENDİ İRADEMLE AYRILDIM”

CHP’li Emre Andız’dan konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama: “Değerli Cumhuriyet Halk Partisi Ailem. Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyümüş, yetişmiş ve örgüt terbiyesi almış bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak hepimiz gibi seçim sürecinde bir kaos yaşanmaması için örgütün talebiyle girdiğim İzmit Belediye Meclis Üyesi Aday listesinden kendi irademle ayrıldım.

“GEREKLİ KİŞİLER AÇIKLAMA YAPACAKTIR”

Bu zamana kadar bana örgütüm tarafından verilen tüm görevleri yerine getirdim, seçimin kazanılması için yine ne görev verilirse yaparım. Yaşanan anlaşmazlıkların şahsımla hiçbir ilgisi yok, gerekli kişilerin gerekli açıklamaları yapacağına dair bir şüphem de yok.  Örgüte kırgın ya da küskün olmam söz konusu dahi olamaz. Aslolanın Cumhuriyet Halk Partisi olmalıdır ve öyle de  olacaktır..”

20 Şub 2024 - 20:50 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.