Anıl Acurman’ın adaylığı resmen düştü

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman’ın adaylığı resmen düştü

Saadet Partisi (SP) Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu’nun 31 Mart’ta CHP tarafından desteklenmesi ve diğer ilçelerde de SP’nin CHP’ye destek vermesi meselesi uzun süre iki parti arasında tartışılmıştı. Ancak anlaşma sağlanamayınca CHP  İlçe  Başkanı Anıl Acurman, Başiskele Belediye Başkan adayı ilan edilmişti.

İL ÖRGÜTÜ TEKRAR ADAY İSTİYOR

Avukat Anıl Acurman’ın, adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden zamanında istifa etmediği gerekçesiyle Başiskele İlçe Seçim Kurulu’na itiraz edildiği öğrenildi. İlçe Seçim Kurulu da Acurman’ın adaylığını düşürdü. Genel merkezi birkaç gün içerisinde yeniden aday çıkartıp çıkartmama kararını verecek. CHP İl Örgütü ise tekrar aday çıkartılması gerektiğini genel merkeze iletecek.

‘HUKUKA SALDIRI YAPILMIŞTIR’

İlçe başkanlığından zamanında istifa ettiğini söyleyen Acurman, yapılan itirazla ilgili, “Bugün bir kez daha öğrendik ki şaşıracak bir karanlıkta yaşıyoruz. Ulu önderimizin demokrasi anlayışına kurşun sıkmak isteyen hain eller olduğunu görüyoruz. Bugün demokratik hakkımıza yapılan saldırı defedilememiştir. Bugün yapacağımız şey Başiskele’de en iyi adayı gösterip adayımızı çıkartmaktır.” şeklinde konuştu.

28 Şub 2024 - 17:02 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.