Lokanta ücretlerine zam geldi

Kocaeli'deki lokanta ve restoranlar, gıda fiyatlarındaki artışlar, kira ve asgari ücretteki yükselişler nedeniyle yeni bir fiyat tarifesi belirledi

Kocaeli’de lokanta yemek ücretlerine zam geldi. Yeni tarifede çorba fiyatlarına 30, işkembeye 45, paçaya 40, sebze yemekleri 40, zeytinyağlı taze fasulye 30, dolma çeşitleri 40, kurufasulye ve nohut 40, soslu makarna 30, peynirli makarna 20, hamurlu tatlılara 30, salata çeşitlerine 30, kompostoya ise 25 TL zam geldi. Etli yemeklerde ise yer yer önceki fiyatların iki katından daha fazla fiyatlar söz konusu

“ZAM YAPMAKTAN MEMNUN DEĞİLİZ”

Kocaeli Aşçı, Kebapçı, Köfteci ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İlhan Haftacı, yeni tarife ile ilgili şunları söyledi: “Et fiyatları arttı, artmaya da devam ediyor. 6 ay önceki tarifemizde et fiyatını 500 TL olarak öngörmüş ve hazırlamıştık, bugün o fiyatı karşımızda. Her gün tarife yapamayız, etin kilosu 500 TL’yi geçince yeni tarife yapmak zorunda kaldık. Et fiyatı 3 ay içerisinde 600 TL’yi geçecek gibi duruyor. Etsiz yemeklerde de artış var çünkü salçası, tuzu, yağı var. Taze fasulyede zeytinyağı kullanıyoruz, fiyatı yükseldi. Esnaf da durumdan memnun değil, vatandaş bize kızmasın. Esnaf kirasını, faturasını çıkaramaz hale geliyor. Samimi olarak söylüyorum gerçekten biz de bunu yapmaktan memnun değiliz”

07 Mar 2024 - 14:04 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.