Büyükşehir anketinde Büyükakın fark attı

MAK Araştırma firmasının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yaptığı ankette mvcut başkan Büyükakın yüzde 47 oy aldı

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlere günler kaldı. Birçok anket firması yaptıkları kamuoyu araştırmalarını yayınlamaya başladı.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN SORULDU

MAK Araştırma firması 22 Şubat-4 Mart tarihleri arasında 1.510 kişi üzerinden (seçmen sayısının binde biri) ile yüz yüze anket çalışması gerçekleştirdi. Ankette, “Önümüzdeki yerel seçimde aşağıda ismi ve partisi yazılı hangi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayına oy vereceksiniz?” sorusu yöneltildi.

BÜYÜKAKIN FARK ATTI

Yapılan anket sonucunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, oyların yüzde 47’sini almayı başardı. CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin, Büyükakın’a en çok yaklaşan isim olsa da yüzde 21 oranında oy almayı başarabildi.

ÜÇÜNCÜ İYİ PARTİ

İyi Parti Büyükşehir adayı Gencay Yıldıztekin yüzde 8, Yeniden Refah Partisi Büyükşehir adayı Doğan Aydan yüzde 7, DEM Parti adayı Hasan Özgüneş yüzde 5, Zafer Partisi Büyükşehir adayı Nermin Tol ile TİP adayı Hakan Koçak yüzde 2, Saadet adayı Nuretin Çelik ve Deva adayı Ensar Baturman yüzde 1 oy aldı. Diğer adaylar toplamda yüzde 1 oy alırken, kararsızların yüzdelik dilimi ise 5 olarak açıklandı.

12 Mar 2024 - 09:05 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.