Derince'ye 35 derslikli okul için imzalar atıldı

Koruma Şirketler Grubu tarafından Derince'ye yapılacak Şükrü Kemal Aracı İlkokulu için protokol imzalandı. Törende konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "En büyük hayrın ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza yatırım olduğunu düşünüyorum" dedi

Derince'ye 35 derslikli okul için imzalar atıldı
Haber albümü için resme tıklayın

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Kocaeli’de deprem açısından riski bulunan okulların tespiti yapılarak yıkımı gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Kocaeli’de 29 okulun yıkımına karar verildi. Yeni binaların yapım çalışmaları ise Bakanlık ve hayırseverlerin katkıları ile gerçekleştirilmeye devam ediyor. 

BAYRAMIN ARDINDAN BAŞLAYACAK

Koruma Şirketler Grubu,  Derince’ye Şükrü Kemal Aracı İlkokulu yapımını gerçekleştirmek üzere girişimde bulunmuştu. Bugün Kocaeli Valiliği’nde protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra, Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Zümran Aracı, Kemal Aracı, Ayşe Aracı ile Aracı ailesinin üyeleri katıldı. 35 derslikli binanın bugünkü maliyeti 197 milyon 388 bin TL. Okulun temel atma çalışmalarının Ramazan Bayramı’nın ardından başlaması bekleniyor.

Derince'ye 35 derslikli okul için imzalar atıldı

“15 PROTOKOL DAHA İMZALAMAYI PLANLIYORUZ”

Törende konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Mübarek Ramazan ayında yapılacak en  büyük hayır eğitime yapılan yatırım. Yaklaşan Marmara Depremi’ne okullarımızı hazırlamaya devam ediyoruz. Devletimizin imkanlarının yanında hayırseverlerimizin desteği bizleri mutlu ediyor. Güzel bir protokole şahitlik ediyoruz. İbrahim Bey’in birçok hayır işine katkıları oldu. Kendisinden rica ettik. Ailesi adına bir okul daha yaparak bunu taçlandırması talebim oldu. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Aracı ailesine bugüne kadar şehrimize yaptığı hizmetler ve yatırımlar için teşekkür ediyoruz.  En büyük hayrın ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza yatırım olduğunu ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte kamunun dışında 15 protokol daha imzalamayı planlıyoruz. Hayırlı olsun” dedi. 

“KOCAELİ’YE YAKIŞIR BİR OKUL OLUR”

Ardından konuşan Vefa İbrahim Aracı, “Kocaeli’de babamızın adına yaptığımız ilkokulu için de iftihar duyuyoruz. Babaannemiz adına bir yurt yapıyoruz Yuvacık’ta. Annemizin adına Kocaeli Üniversitesi Onkoloji Merkezi yaptık. Bu okulu da Şükrü Kemal Aracı adına bitireceğiz inşallah. Aracı olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Yeri gezdik. Projeleri hızlı bir şekilde yapıyoruz. Byarmdan sonra temeli atarız. Kocaeli’ye yakışır bir okul olur. Açılışını da birlikte yaparız. Allah bir daha deprem acısı yaşatmasın. Bu günlerde devletimizin yanında olmalıyız. Bizlere verdiğiniz fırsat için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

“GURUR VERİCİ”

Kemal Aracı ise, “Sayın Vali sizler bu projenin yapılmasına vesile oldunuz. Eğitime katkı yapmak gurur verici. Okulun yapılacağı bölge çocukluğumuzun geçtiği yer. Hayırlı olsun. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.

25 Mar 2024 - 15:52 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.