Körfez'de Büyük Hayvan Hırsızlığı: 10 Günde 200 İnek Çalındı

Körfez ilçesinde, son 10 gün içinde yaşanan sıra dışı olay, bölge halkını ve yetkilileri harekete geçirdi.

Körfez ilçesinde, son 10 gün içinde yaşanan sıra dışı olay, bölge halkını ve yetkilileri harekete geçirdi. İlimtepe, Kirazlıyalı ve Hereke gibi kırsal mahallelerdeki ahırlardan, devlet destekli 200 'boz ırk' cinsi inek çalındı. Hayvan sahipleri, her gün farklı zamanlarda gerçekleşen hırsızlık olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarını ve bu durumun kendilerini mağdur ettiğini ifade etti.

Üreticiler, çalınan büyükbaş hayvanlarının bulunması için jandarma karakoluna başvurdu. Bir üretici, yaşadığı mağduriyeti, "Aşağı yukarı 100 hayvanım çalındı. Yetkililere durumu bildiriyoruz ancak somut bir çözüm üretilmiyor. Şimdi biz ne yapacağız?" sözleriyle anlattı.

Bölge halkı, özellikle gece saatlerinde güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve daha sık devriye gezilmesini talep ediyor. Bir diğer üretici, "Gece olduğunda burası tamamen boş kalıyor. Şehir merkezinde belediye sürekli üzerimizdeyken, kırsalda hırsızlarla baş başa kalıyoruz. Kendi adaletimizi sağlamaya kalkarsak sonuçları ağır olur" diyerek endişelerini dile getirdi.

Üreticiler, bölgede sürekli hırsızlık olaylarıyla karşılaştıklarını belirterek, bu durumun hem maddi hem de manevi olarak kendilerini zor durumda bıraktığını ifade ediyor. Çiftçiler, yetkililerden somut çözüm önerileri ve destek bekliyorlar.

26 Mar 2024 - 00:17 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.