Tahir Büyükakın, "Hiçbir şey bitmedi"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına kesin olmayan sonuçlara göre yeniden seçilen Tahir Büyükakın, seçimi değerlendirerek, “Bize daha evvel oy vermiş olan seçmenin eli CHP'ye oy vermeye gitmemiş ancak bize de mesaj vermiş. Sandığa gitmeyerek tepkisini göstermiştir. Hiçbir şey bitmedi” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, SEKA Bahçe Restoran’da bir araya gelerek seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Toplantıya milletvekilleri,  ilçe belediye başkanları ve başkan adayları da katıldı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Başkan Büyükakın, en önemli konunun sandığa gitmeyen seçmenler olduğunu ve konunun araştırılması gerektiğini söyledi. Vatandaşın takdirinin 3 ilçe belediyesinin değişmesi yönünde olduğunu ifade eden Büyükakın, CHP’nin oylarının artmadığını, AK Parti’nin oylarının düştüğünü söyledi. 

‘BİZ KAYBETTİK CHP KAZANMADI’

Vatandaşın tercihinin değişmesinin nedenlerine de değinen Büyükakın: “Seçim sonuçlarında ekonomik ve sosyolojik sebepler var. Bunların sandık sandık gözetilmesi lazım. Sandığa gitmeyen seçmen sayısında ciddi bir artış var. Sandığa gitmeme davranışının nedenlerini araştırmamız lazım. Buna bakmadan değerlendirme yapmak da yetersiz olur. Bir başarı varsa herkes sahiplenir ama bir başarısızlık varsa ben üzerime alırım. Türkiye genelinde CHP’nin aldığı oy artmış değil, bu CHP’nin oyunu artırmasından ziyade bizim kaybetmemizle alakalı bir durum. Adayları daha önce mecliste aldıkları oydan daha az bir oy almıştır. Orada da alınan oyda esasen bir önceki seçimde oy artışı yok.” diye konuştu. 

‘SANDIKTAN ÇIKANA SAYGILIYIZ’ 

Açıklamasını sürdüren Başkan Büyükakın: “Yaklaşık diğer adayların toplamı kadar oy alarak büyükşehir belediyemiz seçimleri kazandı. Bunun birinci anlamı hizmetlerin de vatandaş tarafından takdir edildiğidir. Belediyeler bir emanettir. Kocaeli halkı tercihini yönetimin devamı, emanetin yine aynı yönetime teslim edilmesi yönünde kullandı. 12 ilçemizin 9’unda mevcut yönetim seçildi. Diğer 3 ilçede ise vatandaşımız değişim takdirinde bulundu. Halkın iradesi üstünde hiçbir irade yoktur. Halkın iradesini saygı ile karşılıyoruz. Sandıktan çıkan takdire siyasi partiler saygı gösterir ve sonuçları analiz eder.” İfadelerini kullandı. 

‘EKSİKLERİ TAMAMLAYACAĞIZ’

Sandık sonuçlarını tek tek inceleyeceklerinin altını çizen Büyükakın: “Hem ilçelerimizde hem mahallelerimizde sonuçları sandık sandık analiz ederek yola koyulacağız. Ekonomik ve sosyolojik boyutları üzerine seçmenin verdiği mesajlarla dersimize çalışacağız. Nerelerde eksik kaldıysak hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Türkiye genelinde baktığımızda Cumhur İttifakı’nın en önemli belediyesinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olduğunu herkes fark edecek ve bu da gerçek belediyecilik ile algı belediyeciliği arasındaki farkın ortaya çıkmasını sağlayacak. Geçmiş dönemde bu farkı ortaya koymakta başarılı olamadık. Önümüzdeki 5 yıl bunu apaçık ortaya koyacak.” diye konuştu. 

‘BAŞARILI BİR SONUÇ ALDIK’

Seçimi kazanmak ve belediyeyi yönetmenin farklı olduğunu söyleyen Başkan Büyükakın: “Belediye yönetmek seçimleri kazanmak değildir. Seçildikten sonra sözlerin tutulması önemlidir. Türkiye genelinde verilen oylara bakıldığında 2019 ve 2024’e kıyaslandığında CHP oylarının minimal düzeyde arttığı ve AK Parti oylarının düştüğü gözüküyor. Bu durum sandığa gitmeme ile alakalı. Aynı eğilim Kocaeli’de de var. Kocaeli teşkilatı, ülke geneline göre başarılı bir teşkilat. Cumhurbaşkanımız ile telefonda bir görüşme yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 9 belediyeyi takdirle karşılayarak bizi tebrik etti. Seçim sonuçlarının tekrar değerlendirileceğini ifade etti. Kocaeli dışından baktığımızda başarılı bir seçim sonucu aldığımız ortada.” ifadelerini kullandı. 

‘BİZE KIZAN SEÇMEN BAŞKASINA OY VERMEDİ’

Sandığa gitmeyen vatandaşın başka partiye oy vermek istemediğini söyleyen Büyükakın: “Sandığa gitmeme yönünde takdir kullanan seçmenimiz var. Sandığa giderek başka bir partiye oy vermeye ellerinin gitmediğini gördük. Bize oy veren seçmenin eli CHP’ye oy vermeye gitmemiş. Sandığa gitmeyerek tepki göstermiş. Geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Zafer naraları atanların bu naraların gerçekle yakından alakası olmadığını zaman hepimize gösterecek. Gerçek belediyeciliği vatandaşımız bir sonraki seçimde yeniden takdir edecek. Vatandaşımızın memnuniyeti için çalışacağız. Durmak yok yola devam, hiçbir şey bitmedi.” diye konuştu.

02 Nis 2024 - 10:09 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.