Yılmaz’dan ENSAR ve TÜGVA açıklaması

İzmit Belediyesi Meclisi’nde TÜGVA ve ENSAR Vakfı protokollerinin iptal edilmesinin ardından AK Parti Kocaeli Milletvekili Yılmaz bir açıklama yaparak, “Amaçları nedir? Gençleri kamplaştırıp kavga ettirmek mi?” dedi

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından İzmit Belediyesi’nde meclis çoğunluğu CHP’ye geçmişti. Seçim sonrası gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında ENSAR ve TÜGVA Vakfı ile yapılan protokollerin iptali oy çokluğuyla meclisten geçmiş bu karar tartışmalara neden olmuştu.

BİR TEPKİ DE MİLLETVEKİLİ YILMAZ’DAN

Olaya bir tepki de AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’dan geldi. Yılmaz sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: “Bu meclise can gurban” diyerek açtıkları ilk Meclis’te, gençleri ayrıştırma siyasetlerine kurban ettiler! On binlerce üniversite öğrencisinin yaşadığı İzmit’te, beş yıl boyunca “bir yurt da ben yapayım” demediler. Aksine var olan ve gençlere hizmet eden Türkiye Gençlik Vakfı yurdunun sözleşmesini feshederek işe başladılar. ‘Artık burada Cumhuriyet çocukları kalacak’ dedirterek mevcut öğrencileri Cumhuriyet karşıtı ilan ettirdiler.

‘YOL HARİTALARINI İLK MECLİSTE ORTAYA KOYDULAR’

Amaçları nedir? Gençleri kamplaştırıp kavga ettirmek mi?  Ensar Vakfı’na karşı da hukuksuzca boşaltma kararı almıştı. Mahkeme Vakıf lehine karar verdi. Buna rağmen amaç kavga değil hizmet diyen Ensar Vakfı yeri boşaltmıştı. Mevcut da kullanmadığı yerin sözleşmesini de feshetmişler(!) CHP, İzmit’teki yol haritasını ilk Meclisteki tavrıyla ortaya koymuş oldu:

‘AYRIŞTIRAN, HUKUK TANIMAZ’

‘Ayrıştıran, partizan, hukuk tanımaz ve kibirli…’ Meclis çoğunluğu kurban olsun size, yazık! Bugüne kadar Kocaeli’de hiçbir Ak Parti belediyesi, hangi fikirden olursa olsun gençlere hizmet eden bir kurumun sözleşmesini feshetmedi, aksine destek verdi.  KYK Yurtlarımızla birlikte Üniversite öğrencilerimize en kaliteli barınma hizmetini vermeye devam edeceğiz. Hiçbirini ayrıştırmadan… “

22 Nis 2024 - 10:51 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.