Haddehane projesine mahkeme engeli

Kartepe'de yapılmak istenen haddehane tesisi ile ilgili verilen 'ÇED olumlu' kararı, Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından bozularak iptal edildi

Kartepe'de yapılmak istenen ve bölge halkı tarafından itirazlara sebep olan haddehane ve çelikhane tesisi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İki yılı aşkın bir süredir mücadele veren bölge halkı, doğa dernekleri ve muhalefet partileri, projenin ekolojik yıkıma sebep olacağının altını çiziyordu. Projeye karşı açılan davanın ardından  son olarak geçtiğimiz yılın eylül ayında bilirkişi heyeti tarafından alanda incelemelerde bulunulmuştu. Haddehane ve çelikhane projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararı, Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından bozularak iptal edildi.

# bir, son

27 Nis 2024 - 18:04 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.