Sertif Gökçe'nin talimatıyla Yelken Aş'de Coca Cola ürünleri yeniden kaldırıldı

Derince Belediyesi iştirak şirketi Yelken AŞ'nin kafe ve restoranlarında satışa sunulan Coca Cola ürünleri, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin talimatıyla yeniden kaldırıldı

30 Ekim 2023 tarihinde, İsrail'in Gazze'deki vahşetine tepki olarak başlatılan boykot kapsamında, Yelken AŞ, Kocaeli'de Coca Cola ürünlerini yasaklayan ilk şirketlerden biri olmuştu. Bu karar,  Derince Belediyesi'nin de desteğiyle alınmış ve vatandaşlar tarafından olumlu karşılanmıştı.

YENİ GENEL MÜDÜRÜN İLK İCRAATI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Yılmaz Akyıldız, Yelken AŞ'nin yeni genel müdürü olarak göreve geldikten sonra Coca Cola ürünlerini tekrar satışa sunma kararı almıştı. Bu değişiklik, hem bütçeye ek  bir yük getirmiş hem de bazı vatandaşlar arasında tartışmalara neden olmuştu. Coca Cola ürünlerinin muadilleri olan Cola Turka ve Didi gibi içecek markalarına göre aylık 50 ile 100 bin TL arasında ek harcama bütçesi oluşturduğu öğrenilmişti.

SERTİF GÖKÇE'DEN TALİMAT

Derince Belediye  Başkanı Sertif Gökçe, bu durumun ardından hızlı bir şekilde harekete geçerek Coca Cola ürünlerinin Yelken AŞ'nin kafe ve restoranlarında yeniden kaldırılması talimatını verdi. Başkan Gökçe, bu kararıyla, belediyenin ve iştirak şirketlerinin toplumsal hassasiyetlere ve vatandaşların beklentilerine uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

25 May 2024 - 17:59 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.