Mimarlar'dan Büyükakın'a 'Sörler Okulu' teşekkürü

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi, Tarihi Sörler Okulu önünde bulunan alana otopark yapılmayacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkür etti

Tepecik Mahallesi’nde yıkılan eski Vergi Dairesi yerine yapılmak istenen otopark, Tarihi Sörler Okulu’nun önünde bulunması nedeniyle kent kamuoyunda itirazlara sebep olmuştu. İtirazlar sonucu   Büyükşehir Meclisi'nden geçen proje ile ilgili  süre uzatımı kararı alındı. Kocaeli Büyükşehir  Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün Tarihi Sörler Okulu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Otoparkın farklı bir alana yapılacağını belirten Büyükakın, Sörler Okulu'nun restore edilip kültür amaçlı fonksiyon yüklenmesine karar verildiğini ifade etti. Büyükakın, yıkımın ardından boş kalan alana ise dinlenme bölümlerini de içeren bir meydan yapılacağını söyledi. 

"MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi, yaptıkları yazılı açıklama ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkür etti. "Sörler Okulu'nun korunması ve meydan projesi memnuniyetle karşılandı" diyen Mimarlar Odası, alınan kararı Kocaeli'nin tarihi ve kültürel mirasına  büyük katkı olarak niteledi. Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi'nin açıklaması şöyle: "TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi olarak, Sörler Okulu'nun çevresinde otopark yerine meydan olarak düzenlenmesi kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Kentimizin tarihi ve kültürel değerlerinin korunmasına yönelik kararı destekliyoruz. 

'ŞEFFAF İŞ BİRLİĞİ'

Kamusal alanların arttırılması, sosyal ve kültürel yaşantıya büyük fayda sağlayacaktır. Yaptığımız ziyarette önerilerimizin dikkate alınmasından memnuniyet duyduk. Planlama sürecinde şeffaf iş birliği için teşekkür ederiz. Venedik Tüzüğü kabulünün 60. yıl dönümünde düzenlediğimiz panelde, korumanın Kocaeli kültürü açısından önemini vurguladık. Sörler Okulu çevresindeki düzenlemelerin kültürel zenginliği koruma ve yaşatma amacına hizmet edeceğine inanıyoruz."

06 Haz 2024 - 15:43 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.