İYİ Partili Lütfen Türkkan CHP’ye mi geçiyor?

CHP Kocaeli İl Başkanlığının düzenlediği ve milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısında İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın CHP’ye geçeceği iddiaları soruldu

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı bugün Derince Yelken Kafe’de basın toplantısı düzenledi. Sabah saatlerinde gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Sarı’nın yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler, Harun Yıldızlı ve Muhip Kanko, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve il yöneticileri katıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise şehir dışında olduğu için toplantıya katılmadı.

“TÜRKKAN CHP’YE GEÇECEK Mİ?”
Meral Akşener’in Genel Başkanlığı bırakması sonrası İYİ Parti’den CHP’ye geçişler kapsamında Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın CHP’ye geçip geçmeyeceği sorusuna İl Başkanı Bülent Sarı, “Çalışmalarımız oluyor. Harun Vekilin bu konuda çalışmaları var” diyerek topu Milletvekili Harun Yıldızlı’ya attı.

“ABİ GELİYOR MUSUN DİYECEĞİM”
Konuyu değerlendiren Yıldızlı, “Sayın Lütfü Türkkan bizim ağabeyimiz .Bizim de 4-5 senedir bir ittifakımız vardı. Grup Başkan Vekilliği de yapmıştı. Genel Başkanımız ile de ilişkisi iyi. Mecliste görüyoruz. Kendisine ile görüşme yapmadım. Abi hayırdır geliyor musun diye soracağım. Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimden ciddi bir başarı ile çıktı. Bu toplum bize kredi açtı. Bize verdiği kredinin farkındayız. Şımarmadan, kimseye yukarıdan bakmıyoruz. CHP Türkiye’nin çimentosu. Kimseyi ayırt etmeden, görüşüne bakmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Alternatif Cumhuriyet Halk Partisidir. Yükselen Değer Cumhuriyet Halk Partisidir. 2,5-3 sene erken seçim gündeme gelmez diye tahmin ediyorum. Seçmen bize şans verdi. İstanbul ve Ankara’da yaptığımız çalışmalar değer gördü. Halk bize şans verdi. Halkın güvenini kazanmış şekilde iktidar olacağız” dedi.

07 Haz 2024 - 12:55 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.