Arif İpek’ten Bakan Şimşek’e öneriler

Derince Belediyesi Meclis Üyesi Arif İpek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e vergi düzenlemeleri ile ilgili önerilerde bulundu

Arif İpek’ten Bakan Şimşek’e öneriler
Arif İpek’ten Bakan Şimşek’e öneriler
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Derince Belediyesi Meclis Üyesi Arif İpek, vergi düzenlemeleri ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e önerilerde bulundu. Aynı zamanda Serbest Mali Müşavir olan İpek, sosyal medya hesabından Bakan Şimşek'e yaptığı önerilerde şu ifadeleri kullandı;

“TAPU HARÇLARI %1’E ÇEKİLMELİ”
“Değerli Bakanım, vergilerde yeni yapılacak düzenlemeleri ayrıntılı olarak tartışılması gerektiğini düşünmekle beraber, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden bildirilmesi düzenlemesine katılıyorum. Ancak, tapu harçlarının kesinlikle %1 oranına çekilmesi gerekir.

“İKİ TARAFTA KAZANMIŞ OLUR”
Tahsilat oranını artırmak ve bütçeyi düzenlemek amacıyla, ön ödemeli bir sistem getirilsin. Her ön ödeme yapan firmaya %5-%10 arası indirim yapılsın. Vergiler tahakkuk ettiğinde, önceden ödenen ve içeride duran bakiyeden mahsup edilsin. Böylece hem devlet vergisini önceden almış olur hem de mükellefler indirimli vergi ödeme avantajından yararlanır. Bu şekilde iki taraf da kazanmış olur.”

Arif İpek’ten Bakan Şimşek’e öneriler
Arif İpek’ten Bakan Şimşek’e önerilerArif İpek’ten Bakan Şimşek’e öneriler

28 Haz 2024 - 12:16 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.

01

Hesap Uzmanı - Devlet vergiyi vadesinde alamıyor ki vatandaş önceden yatırsın. Bu öneriye şu dönemde sadece gülünür...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 15:44