Büyükakın duyurdu: "Stat yolu tamam"

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Stadyum yolunun bitirildiğini ifade etti. Büyükakın açıklamasında, “440 Milyon TL yatırımla stadımızın yolunu yaptık. Artık sevdamıza daha rahat ve kolay ulaşacağız. Tramvay’ı da yapıyoruz” dedi

Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan D-100 Karayolundan Kocaeli Stadyumuna ve Alikahya Organize Sanayi bölgelerine ulaşımı kolaylaştıracak Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum bağlantı yolu tamamlanarak trafiğe açıldı. Proje kapsamında Sakıp Sabancı Caddesi’nde aydınlatma direkleri montajı, Vatan Caddesi’nde bitümlü temel asfalt serimiyle kaldırım parke imalatları, stat yolunda da yl genişletme kazı çalışmaları yapıldı.

30 METRE GENİŞLİĞİNDE YOL

Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum bağlantı yolu çalışmaları kapsamında, D-100 Karayolu üzerinde 1 adet, TEM Otoyolu üzerinde 1 adet ve Yirim Dere üzerinde 1 adet olmak üzere 3 adet prefabrik öngerme kirişli köprü; D-100 üzerinde bir adet çelik yaya üstgeçidi yapıldı. Bağlantı yolları dâhil 13 kilometre uzunlukta yol ve drenaj imalatları, tretuvar ve aydınlatma çalışmaları yapıldı. D-100 Karayolundan TEM Otoyoluna bağlanan yol 30 metre genişliğe sahip 2x2 gidiş-geliş olarak yapıldı.

‘TEK BİRŞEY KALDI SÜPER LİGE ÇIKMAK’

Stadyum yolunun fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, “Çok zorluk çektiniz, bazen bize kızdınız, maça gelmek istemediniz. Ama Allah’ın izniyle bu sıkıntıyı da giderdik, 440 Milyon TL yatırımla stadımızın yolunu yaptık. Artık sevdamıza daha rahat ve kolay ulaşacağız. Tramvay’ı da yapıyoruz, güzel transfer haberleri de geliyor. Tek bir şey kaldı süper lige çıkmak onu da hep beraber başaracağız” ifadelerini kullandı.

04 Tem 2024 - 15:11 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.