Yuvacık Barajı’nda düşüş devam ediyor

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının çoğunu karşılayan Yuvacık Barajı'nda su seviyesi düşmeye devam ediyor. Barajda bulunan su oranı yüzde 61 seviyesine geriledi

Kocaeli’nin içme su ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan, tam doluluk kapasitesi 51 milyon 13 bin metreküp olan Yuvacık Barajı yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte alarm vermeye başladı. Doluluk oranının 31 milyon 10 bin metreküpe düştüğü Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 61 olarak ölçüldü. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, tasarruflu su kullanma konusunda vatandaşlara sık sık uyarıda bulunuyor.

NAMAZGAH BARAJI

Kandıra’da bulunan tam doluluk kapasitesi 22 milyon 59 bin metreküp olan Namazgah Barajı’nda ise doluluk kapasitesi 13 milyon 840 bin metreküpe düştü. Barajda yüzde 61 oranında su bulunuyor.

# bir

20 Tem 2024 - 13:15 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.